Moldova ar putea să se desprindă de „pachetul cu Ucraina” în procesul de integrare europeană

spot_img
spot_img

Republica Moldova ar putea să se desprindă de „pachetul cu Ucraina” în procesul de integrare europeană. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8.

„Nu, eu cred că nu trebuie să exagerăm importanța acestor pachete pentru că pachetele se fac și se desfac. Vă dău exemplu balcanilor. Deci toate statele din Balcanii de Vest au obținut perspectiva de aderare la Uniunea Europeană în aceeași zi. Între timp, Croația a aderat la Uniunea Europeană, unele state au demarat negocierele, altele încă nici nu au început negocierele. Deci, din o serie de state care au început ca un pachet, se află la etape foarte diferite”, a declarat Nicu Popescu, transmite Realitatea.

Potrivit ministrului, decuplarea de la pachet o decide Comisia Europeană și depinde cel mai mult de viteza reformelor care se implementează.

„Decuplarea se face în baza vitezii reformelor, state lor membre, state lor candidate. Cel mai important este viteza de reforme, viteza noastră este bună și dacă ne facem noi bine lucru acasă nu trebuie să ne facem griji împachetarea geopolitică sau regională a Republicii Moldova. Pachetele sunt niște contatări care foarte ușor pot fi depășite de noile realități”, a conchis diplomatul.

Recomandăm și ..

„Moldova Women Forum” are loc astăzi la Chișinău. Experte și sute de femei vor fi prezente la eveniment

Chișinăul găzduiește astăzi, 13 iulie 2024, a doua ediție a „Moldova Women Forum”, la care și-au anunțat prezența peste 300 de femei din Republica Moldova, dar și invitați și invitate de peste hotare.

Editorialistul Alecu Reniţă:„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitatea de a proteja această democrație”

„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitate de a proteja această democrație. Noi înțelegm foarte clar că anumite slăbiciuni ale democrației sunt utilizate la maximum de serviciile secrete rusești, ” a declarat editorialistul Alecu Reniţă, deputat în Parlamentul 90 în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova....

38 de străini aflați în conflict cu legea solicită azil în Moldova. Recean: Profită de breșele din sistem pentru a rămâne la libertate

Cadrul normativ privind acodarea azilului în Republica Moldova va fi modificat, în contextul cetățenilor străini aflați în conflict cu legea care folosesc acest statut pentru a rămâne la libertate în țara noastră. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în urma unei ședinței cu reprezentanții mai multor instituții ale statutului. Premierul a menționat...

Imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, distribuite de Ministerul Apărării / Sarcină extrem de dificilă a echipajului – VIDEO

Ministerul Apărării publică, duminică, imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, în condiţii grele care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora