Renato Usatîi: Inclusiv Dorin Recean cheamă episcopi și-i îndeamnă să adere la Mitropolia Basarabiei

spot_img

Renato Usatîi declară că ceea ce se întâmplă astăzi cu Mitropolia Basarabiei și Mitropolia Moldovei este un subiect foarte important pentru toți cetățenii.

Toți se întreabă – rămânem sub influența Moscovei prin Mitropolia Moldovei sau sub influența României prin Mitropolia Basarabiei.

”Constatăm că s-a lucrat la greu, inclusiv cu implicarea mai multor politicieni din Republica Moldova, politicieni care au fost în trecut la guvernare, încă de pe timpul lui Plahotniuc și. Inclusiv astăzi, conducerea țării, este implicată în discuție cu cei mai cunoscuți reprezentanța bisericii din Republica Moldova. Li se propun să adera la Mitropolia Basarabiei, asigurându-le un salariu de 400 €, chiar și pașapoarte de serviciu la fiecare preot. Vorbim de aproximativ 2000 de preoți.

Renato Usatîi mai declară că acest subiect este dureros atunci când conducerea Republicii Moldova, lumea politică, încearcă să facă jocurile unul alt stat și nu contează că e un stat vecin, frații de peste Prut sau celor de mai departe, Rusia.

Nimeni, cu părere de rău, din fostele autorități și din actuala guvernare  nu a venit cu o poziție fermă ca biserica din Republica Moldova să fie a moldovenilor.

Însă, eu aflu că inclusiv Dorin Recean ca Prim-ministru cheamă la dânsul diferiți episcopi, preoți și îi îndeamnă să adere la Mitropolia Basarabiei.

Cred că, cel puțin în sfera religiei, e bine să nu se amestece politica. Problema s-ar epuiza de la sine, dacă preoții ar fi salariați, pentru că există sate cu mulți locuitori și, respectiv, veniturile sunt mai mari decât în sate cu un număr de locuitori mai mic, mai crede Renato Usatîi.

Recomandăm și ..

Anchetă penală pe cazul de la Căușeni, după ce două persoane au MURIT într-o maşină blocată în zăpadă. Ce spune PG

Procuratura Generală a pornit un proces penal pe cazul de la Căușeni, după ce un două persoane au murit într-o maşină blocată în zăpadă. Informația a fost confirmată, de către purtătoarea de cuvânt a PG.

Din 1 ianuarie 2024, coletele aduse de peste hotare se vor SCUMPI considerabil! Vezi cu cât

 Coletele aduse de peste hotare se vor scumpi considerabil, din 1 ianuarie 2024. Ministerul Finanţelor propune ca acestea să fie supuse taxelor vamale, dacă valoarea bunurilor din ele va depăşi 45 de euro.

​​🚨 Procuratura General a pornit un dosar penal, după ce un cuplu…

​​🚨 Procuratura General a pornit un dosar penal, după ce un cuplu a fost găsit decedat îngropat cu tot cu mașină în zăpadă, la Căușeni 💰 Mai multe partide, inclusiv afiliate lui Șor, obligate să verse în bugetul de stat peste 110 mii lei, pentru...

Consecințele intemperiilor, încă nelichidate: Ambulanțe și mașini blocate în zăpadă, și oameni internați cu traumatisme în spitale | VIDEO

Peste o sută de automobile și mai multe ambulanțe au fost scoate din nămeți în ultimele 24 de ore de către salvatori. De ajutorul acestora au avut nevoie și două gravide din raioanele Criuleni și Dubăsari. Sunt cele mai noi date ale IGSU, care...

Un bărbat din Ungheni, reținut pentru comercializarea drogurilor. Câți ani va sta după gratii făptașul?

Un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din raionul Ungheni, a fost reținut de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații (INI), fiind bănuit de comercializarea drogurilor. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a fost monitorizat timp...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora