Renato Usatîi: Inclusiv Dorin Recean cheamă episcopi și-i îndeamnă să adere la Mitropolia Basarabiei

spot_img

Renato Usatîi declară că ceea ce se întâmplă astăzi cu Mitropolia Basarabiei și Mitropolia Moldovei este un subiect foarte important pentru toți cetățenii.

Toți se întreabă – rămânem sub influența Moscovei prin Mitropolia Moldovei sau sub influența României prin Mitropolia Basarabiei.

”Constatăm că s-a lucrat la greu, inclusiv cu implicarea mai multor politicieni din Republica Moldova, politicieni care au fost în trecut la guvernare, încă de pe timpul lui Plahotniuc și. Inclusiv astăzi, conducerea țării, este implicată în discuție cu cei mai cunoscuți reprezentanța bisericii din Republica Moldova. Li se propun să adera la Mitropolia Basarabiei, asigurându-le un salariu de 400 €, chiar și pașapoarte de serviciu la fiecare preot. Vorbim de aproximativ 2000 de preoți.

Renato Usatîi mai declară că acest subiect este dureros atunci când conducerea Republicii Moldova, lumea politică, încearcă să facă jocurile unul alt stat și nu contează că e un stat vecin, frații de peste Prut sau celor de mai departe, Rusia.

Nimeni, cu părere de rău, din fostele autorități și din actuala guvernare  nu a venit cu o poziție fermă ca biserica din Republica Moldova să fie a moldovenilor.

Însă, eu aflu că inclusiv Dorin Recean ca Prim-ministru cheamă la dânsul diferiți episcopi, preoți și îi îndeamnă să adere la Mitropolia Basarabiei.

Cred că, cel puțin în sfera religiei, e bine să nu se amestece politica. Problema s-ar epuiza de la sine, dacă preoții ar fi salariați, pentru că există sate cu mulți locuitori și, respectiv, veniturile sunt mai mari decât în sate cu un număr de locuitori mai mic, mai crede Renato Usatîi.

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora