Vlad Filat: Nu e doar cenzură, dar și o tendință periculoasă. S-a mers pe argumentul bombastic

spot_img

„Nu e doar cenzură, dar și o tendință periculoasă. S-a mers pe argumentul bombastic că ne apărăm împotriva Rusiei care duce un război hibrid”. Astfel a comentat fostul premier Vlad Filat decizia CSE de a sista activitatea mai multor posturi TV și portaluri. Declarțiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

„În momentul în care de închiderea instituțiilor media se ocupă instituțiile speciale ale statului, dar nu instituțiile abilitate prin lege cu asemenea atribuții asta nu duce doar la o cenzură așa cum a mai fost pe parcursul timpului, cu ani în urmă, dar duce la o anumită tendință periculoasă deja, transmite Unimedia.

Pornind de la legalitate, nu cred că este cineva în Republica Moldova care cât de cât are atingere spațiul public, vorbim aici și de activitatea politică, cei care au interacțiuni cu instituțiile media au știut foarte bine că aceste posturi TV sunt proprietatea lui Plahotniuc.

Toată lumea știa că aceste instituții au trecut în gestiunea lui Ilan Șor, or chiar dacă au fost încălcări care a fost făcută trimitere într-o manieră foarte generală era absolut firesc ca instiuțiile statului urma să acționeze conform legii, avertizare, sancțiuni, suspendare. Modalitatea pe care s-a mers arată încă o dată că în față punând un argument bombastic că ne apărăm împotriva Rusiei care duce un război hibrid în Moldova defapt au fost închise 6 instituții media. De aceea eu îmi exprim nu doar îngrijorarea, îmi exprim profunda indignare”, a spus Filat.

Recomandăm și ..

Parlamentul de la București a adoptat o rezoluție de susținere a avansării integrării europene a Moldovei: Ce alte state mai sunt vizate

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, marţi, cu majoritate de voturi, o rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest, informează caleaeuropeana.ro.

Parlamentul României a ADOPTAT o rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest

O rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest, a fost adoptat, astăzi, de Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, cu majoritate de voturi.

ANSP: Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 223 de cazuri de Covid și un deces provocat de infecție

Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 6443 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii de până la 14 ani (64%). Din numărul bolnavilor 221 au fost spitalizați, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Laura Codruța Kovesi, mesaj pentru Republica Moldova la EUROSFAT 2023: Trebuie să detectăm mai bine fraudele

Șefa Parchetului European, Laur Codruța Kovesi, a transmis un mesaj pentru Moldova în cadrul forumului EUROSFAT 2023. Oficiala a menționat că în următorii ani Moldova urmează să beneficieze de numeroase fonduri europene, însă autoritățile vor trebuie să aibă grijă să nu se producă fraude. Kovesi...

Expert: Guvernul R. Moldova se confruntă cu probleme majore în cea ce privește încasările bugetare, în special din TVA

Expertul în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, spune că în acest an, Guvernul Republicii Moldova se confruntă cu probleme majore în cea ce privește încasările bugetare, în special din TVA. Potrivit expertului economic, în anul curent,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora