Arina Corșicova a promis bătrânilor de la Bălți un supliment lunar de 1000 de lei la pensie

spot_img
spot_img

Grija față de generația în vârstă din Bălți: Arina Corșicova a promis un supliment lunar de 1000 de lei la pensie

Candidata la funcția de primar de Bălți Arina Corșicova a promis că, imediat după câștigarea alegerilor, va începe implementarea unui program de susținere a pensionarilor. Fiecare persoană în vârstă din municipiu, care are nevoie de ajutor financiar, va putea primi primele sporuri încă înainte de Anul Nou.

“Împreună cu Marina Tauber și Victoria Șapa propunem să introducem un supliment lunar la pensie de 1.000 de lei pentru cei care primesc mai puțin de 5.000 de lei. Aceasta nu este doar o promisiune – este un plan care va începe să funcționeze înainte de Anul Nou, după victoria mea în turul doi”, a declarat ea.

Viitorul primar a spus că bătrânii din Moldova au o viață foarte grea, ei numără fiecare leu, de aceea această inițiativă este foarte oportună. Cu acești bani, bălțenii vor putea să-și cumpere medicamente și să plătească serviciile de întreținere.

“Generația noastră de bătrâni a apărat și a construit țara, și este timpul ca noi să ne asumăm responsabilitatea pentru bunăstarea lor”, a adăugat Arina Corșicova.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora