Ucraina anunţă că nu a înregistrat niciun progres în discuţiile cu Polonia în legătură cu protestele şoferilor de la graniţă

spot_img

Kievul şi Varşovia au înregistrat un nou eşec în încercarea de a ajunge la un acord pentru a pune capăt protestului de o săptămână al camionagiilor polonezi la graniţa cu Ucraina, a anunaţ marţi un oficial ucrainean, relatează Reuters.

Şoferii polonezi au blocat drumurile către trei puncte de trecere, în ceea ce ei numesc un răspuns la inacţiunea guvernului în legătură cu pierderile pe care le au din cauza concurenţilor străini, în special ucraineni, de la invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Ei insistă asupra acordării unui număr limitat de licenţe pentru şoferii de TIR ucraineni, o cerere pe care Kievul a declarat că nu o va lua în considerare.

“Negocierile nu au dus încă la nimic, iar transportatorii polonezi continuă să blocheze trei direcţii principale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră ucrainene, Andrii Demcenko, într-o declaraţie la televiziune.

O altă rundă de negocieri a avut loc luni, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al infrastructurii. Ucraina a încercat să găsească un compromis, dar situaţia este complicată, a spus Serhi Derkaci. “Absurditatea situaţiei este că protestatarii polonezi nu apelează la guvernul lor, ci vor ca Ucraina să solicite licenţe la UE”, a declarat Derkaci pe Facebook.

Recomandăm și ..

Autoritățile își propun să premieze promotorii integrității în sănătate

Autoritățile își propun să premieze promotorii integrității în sănătate, care vor fi selectați prin concurs.

Virgin Atlantic testează primul zbor transatlantic al unei aeronave Boeing 787 alimentată integral cu combustibil ecologic

Virgin Atlantic testează azi primul zbor transatlantic al unei aeronave Boeing 787 alimentată integral cu combustibil ecologic, obținut în principal din ulei de gătit uzat, grăsime animală reziduală și deșeuri din plante.

Situația pe drumurile naționale: La Căinari, Criuleni și Ștefan Vodă se înregistrează condiții dificile de circulație

În prezent, circulația pe toate drumurile publice naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Despre aceasta anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). „Echipele noastre de drumari depun eforturi susținute în desfășurarea lucrărilor de deszăpezire, combaterea lunecușului, răspândirea materialului antiderapant și lărgirea părții carosabile, pentru...

1 deces din cauza COVID-19 și 223 de cazuri noi de coronavirus, înregistrate în Republica Moldova

6443 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, majoritatea fiind la copii de până la 14 ani, au înregistrate în perioada 20-26 noiembrie 2023.

Elevii din 5 școli nu au mers nici marți la școală. Alte 6 instituții din Moldova au făcut lecțiile online 

Cinci instituții de învățământ general din Republica Moldova nu au activat, pe 28 noiembrie, din cauza întreruperii energiei electrice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării. Alte șase școli, potrivit Ministerului, au desfășurat lecțiile în regim online. Ministerul Educației a declarat că...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora