DECLARAȚIE: Moldova trebuie să tindă spre integrarea în UE, dar nu cu prețul sărăciri populației

spot_img

În timp ce guvernarea se laudă cu succesele pe plan extern, oamenii din țară o duc tot mai greu pe zi ce trece, fiind nevoiți să facă față prețurilor exorbitante, raportate la salarii și pensii extrem de modeste.

Acesta a fost unul din subiectele abordate la emisiunea PUSL, de la Orizont TV.

Comentând această situație, fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că din cauza că guvernanții uită să rezolve problemele cetățenilor, oamenii vor asocia integrarea în UE cu sărăcia și deznădejdea.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, observând degradarea din punct de vedere social, economic al țării, eu mă tem că ei au eșueze în modul prin care au abordat lucrurile.

În măsura în care efectul acestei politici externe aduce degradare pe teritoriul R. Moldova și nu aduc un plus valoare politicii interne, înseamnă că lucrurile nu stau bine, înseamnă că ceva trebuie reglat. Noi am ajuns în situația în care considerăm că integrarea europeană este problema lipsei politicii interne în țară. Dar eu nu cred că de fapt problema este în integrarea europeană, ci în lipsa de competență în ceea ce privește politicienii noștri care nu știu să echilibreze și să gestioneze politica externă, reieșind și din solicitările cetățenilor R. Moldova.

Nagacevschi spune că țara noastră trebuie să se integreze în UE, însă guvernarea nu trebuie să sărăcească în acest scop populația.

Noi trebuie să mergem spre UE, dar să gestionăm așa lucrurile încât să nu sărăcim populația Moldovei și să lăsăm loc de trai decent în R: Moldova. Pentru că dacă noi ne integrăm fără populație, atunci ce integrăm, un teritoriu ars sau un stat? Iată asta trebuie să clarifice cei care se află astăzi la guvernare, susține Fadei Nagacevschi.

Aceste declarații nu au fost nicicum comentate de reprezentanții guvernării.

Amintim că pe 8 noiembrie Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.
Potrivit președintei Maia Sandu, „acest pas este o recunoaștere a efortului comun al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea”.

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora