DECLARAȚIE: Moldova trebuie să tindă spre integrarea în UE, dar nu cu prețul sărăciri populației

spot_img

În timp ce guvernarea se laudă cu succesele pe plan extern, oamenii din țară o duc tot mai greu pe zi ce trece, fiind nevoiți să facă față prețurilor exorbitante, raportate la salarii și pensii extrem de modeste.

Acesta a fost unul din subiectele abordate la emisiunea PUSL, de la Orizont TV.

Comentând această situație, fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că din cauza că guvernanții uită să rezolve problemele cetățenilor, oamenii vor asocia integrarea în UE cu sărăcia și deznădejdea.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, observând degradarea din punct de vedere social, economic al țării, eu mă tem că ei au eșueze în modul prin care au abordat lucrurile.

În măsura în care efectul acestei politici externe aduce degradare pe teritoriul R. Moldova și nu aduc un plus valoare politicii interne, înseamnă că lucrurile nu stau bine, înseamnă că ceva trebuie reglat. Noi am ajuns în situația în care considerăm că integrarea europeană este problema lipsei politicii interne în țară. Dar eu nu cred că de fapt problema este în integrarea europeană, ci în lipsa de competență în ceea ce privește politicienii noștri care nu știu să echilibreze și să gestioneze politica externă, reieșind și din solicitările cetățenilor R. Moldova.

Nagacevschi spune că țara noastră trebuie să se integreze în UE, însă guvernarea nu trebuie să sărăcească în acest scop populația.

Noi trebuie să mergem spre UE, dar să gestionăm așa lucrurile încât să nu sărăcim populația Moldovei și să lăsăm loc de trai decent în R: Moldova. Pentru că dacă noi ne integrăm fără populație, atunci ce integrăm, un teritoriu ars sau un stat? Iată asta trebuie să clarifice cei care se află astăzi la guvernare, susține Fadei Nagacevschi.

Aceste declarații nu au fost nicicum comentate de reprezentanții guvernării.

Amintim că pe 8 noiembrie Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.
Potrivit președintei Maia Sandu, „acest pas este o recunoaștere a efortului comun al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea”.

Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București

Cel mai scump oraș din lume este în Europa unde chiria este cu 340% mai scumpă decât în București, anunță Roimobil O singură persoană cheltuie lunar în jur de 1.500 de euro în acest oraș sau echivalentul a 7.899 de lei, fără chirie. Acest oraș este cu 167,7% mai scump...

Recomandăm și ..

Show total în Supercupa Spaniei

FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid cu 5-2 și a cucerit trofeul pentru a 15-a oară. Meciul s-a disputat la Jeddah, în Arabia Saudită.

Elveţia este gata să găzduiască o întâlnire între Trump şi Putin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului elveţian de Externe, Nicolas Bideau, a declarat că ţara sa este pregătită să organizeze o întâlnire la nivel înalt între preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dacă ambele părţi doresc acest lucru, relatează Ukrainskaia Pravda, care citează presa elveţiană.

Anul cultural 2024 a fost marcat de evenimente remarcabile

Întâlnirile cu valorile spirituale, participarea la evenimente, comunicarea cu oamenii care ne înnobilează viața prin spectacole, filme, creații muzicale sau opere de artă plastică au marcat anul cultural 2024. Am relatat în edițiile noastre despre unele dintre cele mai importante evenimente, iar în continuare ne vom referi doar la câteva noutăți ale anului cultural,...

Mel Gibson speră să filmeze anul viitor continuarea blockbusterului „Patimile lui Hristos”

Mel Gibson a vorbit despre continuarea mult amânată a blockbusterului biblic din 2004 „The Passion of the Christ”. La podcastul lui Joe Rogan, el a spus că producţia filmului - care a fost în dezvoltare cel puţin din 2016 - ar putea începe în 2026.

Drumul de intrare în satul Copanca pune la grea încercare șoferii și locuitorii

Nu a fost reparat din secolul trecut. Asta spun locuitorii din satul Copanca, raionul Căușeni, despre drumul din localitate care se află într-o stare deplorabilă, iar mașinile de mare tonaj cu greu pot circula. Localnicii spun că se bucură că nu este zăpadă, întrucât ar rămâne blocați în localitate.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

TELEX LIVE