DECLARAȚIE: Moldova trebuie să tindă spre integrarea în UE, dar nu cu prețul sărăciri populației

spot_img

În timp ce guvernarea se laudă cu succesele pe plan extern, oamenii din țară o duc tot mai greu pe zi ce trece, fiind nevoiți să facă față prețurilor exorbitante, raportate la salarii și pensii extrem de modeste.

Acesta a fost unul din subiectele abordate la emisiunea PUSL, de la Orizont TV.

Comentând această situație, fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că din cauza că guvernanții uită să rezolve problemele cetățenilor, oamenii vor asocia integrarea în UE cu sărăcia și deznădejdea.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, observând degradarea din punct de vedere social, economic al țării, eu mă tem că ei au eșueze în modul prin care au abordat lucrurile.

În măsura în care efectul acestei politici externe aduce degradare pe teritoriul R. Moldova și nu aduc un plus valoare politicii interne, înseamnă că lucrurile nu stau bine, înseamnă că ceva trebuie reglat. Noi am ajuns în situația în care considerăm că integrarea europeană este problema lipsei politicii interne în țară. Dar eu nu cred că de fapt problema este în integrarea europeană, ci în lipsa de competență în ceea ce privește politicienii noștri care nu știu să echilibreze și să gestioneze politica externă, reieșind și din solicitările cetățenilor R. Moldova.

Nagacevschi spune că țara noastră trebuie să se integreze în UE, însă guvernarea nu trebuie să sărăcească în acest scop populația.

Noi trebuie să mergem spre UE, dar să gestionăm așa lucrurile încât să nu sărăcim populația Moldovei și să lăsăm loc de trai decent în R: Moldova. Pentru că dacă noi ne integrăm fără populație, atunci ce integrăm, un teritoriu ars sau un stat? Iată asta trebuie să clarifice cei care se află astăzi la guvernare, susține Fadei Nagacevschi.

Aceste declarații nu au fost nicicum comentate de reprezentanții guvernării.

Amintim că pe 8 noiembrie Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.
Potrivit președintei Maia Sandu, „acest pas este o recunoaștere a efortului comun al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea”.

Recomandăm și ..

🇪🇺🇲🇩Metsola: Moldova este pe drumul cel bun, iar UE va continua să…

🇪🇺🇲🇩Metsola: Moldova este pe drumul cel bun, iar UE va continua să o susţină

Un avocat riscă să stea 6 ani după gratii. Ce faptă a săvârșit

Un avocat riscă să stea până la 6 ani în închisoare pentru trafic de influență. Acesta a primit 1000 euro pentru a determina pe judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani să stabilească o pedeapsă mai mică. Procuratura Anticorupție anunță despre remiterea în instanța...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

VIDEO: Trotuarele, zonă de risc sporit pentru pietoni; Sute de chișinăuieni au avut de suferit din cauza gheții

Trotuarele - zonă de risc sporit pentru pietoni. De dimineață, sute de chișinăuieni au avut de suferit din cauza stratului gros de gheață format pe drumuri. Pe multe trotuare și căi de acces în curțile blocurilor nu a fost presurat niciun gram de material...

PRĂPĂD pe un drum din România. O platformă auto cu mașini Tesla, spulberată de un camion ce transporta automobile second hand (FOTO)

Două camioane care transportau autoturisme pe platforme au fost implicate, marţi după-amiază, într-un accident pe DN 7, pe Valea Oltului, în zona localităţii Boiţa din judeţul Sibiu.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora