Deputatul PAS, Radu Marian, sugerează că 400 școli din țară riscă să fie închisă

spot_img
spot_img

400 școli din țară, adică fiecare a treia, riscă să fie închisă. Cel puțin asta reiese dintr-un mesaj publicat de către deputatul PAS Radu Marian, după ce au fost publicate rezultatele PISA.

Potrivit deputatului PAS, ”un copil de 15 ani dintr-o școală mică are în mediu o performanță egală cu un copil de 13 ani dintr-o școală cu mai mult de 900 de elevi. 2 ani de școlarizare se pierd din cauza diferenței de calitate.

7 din 10 elevi din școlile mici nu pot rezolva nici cele mai simple sarcini. În cazul școlilor mari raportul scade la 3 din 10. Ce-i de făcut?

Opțiunea A este să încercăm să transformăm fiecare școală într-o școală asigurată 100% cu profesori, cu o pondere mare a celor cu grade didactice superioare, dotată și renovată ca la carte. Sună minunat – dar este utopic.

  • PS. Din cele 1218 școli – 100 au mai puțin de 50 de elevi, 300 mai puțin de 100. Fiecare a 4-a școală are mai puțin de 100 de elevi.
  • PPS. 40 de puncte PISA sunt echivalente aproximativ cu 1 an de școlarizare”.

Recomandăm și ..

„Moldova Women Forum” are loc astăzi la Chișinău. Experte și sute de femei vor fi prezente la eveniment

Chișinăul găzduiește astăzi, 13 iulie 2024, a doua ediție a „Moldova Women Forum”, la care și-au anunțat prezența peste 300 de femei din Republica Moldova, dar și invitați și invitate de peste hotare.

Editorialistul Alecu Reniţă:„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitatea de a proteja această democrație”

„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitate de a proteja această democrație. Noi înțelegm foarte clar că anumite slăbiciuni ale democrației sunt utilizate la maximum de serviciile secrete rusești, ” a declarat editorialistul Alecu Reniţă, deputat în Parlamentul 90 în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova....

38 de străini aflați în conflict cu legea solicită azil în Moldova. Recean: Profită de breșele din sistem pentru a rămâne la libertate

Cadrul normativ privind acodarea azilului în Republica Moldova va fi modificat, în contextul cetățenilor străini aflați în conflict cu legea care folosesc acest statut pentru a rămâne la libertate în țara noastră. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în urma unei ședinței cu reprezentanții mai multor instituții ale statutului. Premierul a menționat...

Imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, distribuite de Ministerul Apărării / Sarcină extrem de dificilă a echipajului – VIDEO

Ministerul Apărării publică, duminică, imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, în condiţii grele care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora