Nou val de COVID în Austria. Zeci de mii de oameni, infectați în ultima săptămână

spot_img
spot_img

Numărul cazurilor de coronavirus explodează în Austria, în special în capitala Viena, conforsm sistemului de sănătate din această țară.

“Nu s-au învățat prea multe din ultimii ani. Oamenii reacționează doar atunci când deja doare. De regulă, accentul se pune pe responsabilitatea personală, însă acest lucru nu este vizibil în ultimele luni, altfel nu ar exista această creștere”, a declarat, într-un interviu pentru Heute, Hans-Peter Hutter, specialist în medicină de mediu la MedUni Viena.

În prezent, peste 1.000 de persoane sunt în spitalele austriece, din cauza infecției cu SARS-CoV-2 .

În același timp, săptămâna trecută, 4-10 decembrie, 41.690 de asigurați în sistemul de sănătate austriac au fost în concediu medical din cauza coronavirusului. Adică de două ori mai mulți decât în ​​aceeași perioadă cu un an în urmă, când era încă o boală raportabilă: în 2022, în prima săptămână a lunii decembrie au fost raportate 21.858 de cazuri de concediu medical Covid.

Ținând cont de faptul că raportare și testarea nu mai sunt obligatorii, este greu de spus cât de mare este în realitate numărul infecțiilor cu coronavirus în Austria, a spus Hutter.

Acesta a precizat că, potrivit monitorizării sistemului de asigurări, situația este în mod clar extrem de nefavorabilă: “Octombrie și parțial noiembrie erau încă relativ calde. Apoi s-a răcit brusc și oamenii s-au întâlnit din nou în interior și au început primele sărbători”.

Expertul a mai afirmat că nu trebuie să fii epidemiolog ca să știi că cifrele vor continua să crească, întrucât “se întâlnesc tot mai mulți oameni infectați care fie nu au simptome, fie care spun că nu e chiar atât de rău. Nu există deloc măsuri de protecție. Este ca și cum totul nu ar exista!”.

“Au existat avertismente destul de mult timp că aceasta este o variantă nouă și că valul în care ne-am infectat cu toții a fost cu mult timp în urmă. Prin urmare, imunitatea a scăzut și s-ar putea ca această variantă să nu fie atât de ușor de eliminat din nou”, a subliniat acesta.

În încheiere, Hans-Peter Hutter le-a transmis un mesaj compatrioților săi: “Acolo unde sunt adunări mari de oameni, gândiți-vă dacă vreți cu adevărat să mergeți. Renunțați la petrecerea de Crăciun! Evaluați riscul și gândiți-vă la familie, la cei dragi”.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora