Vladimir Putin promite să facă din Rusia o ”putere suverană”

spot_img
spot_img

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis că va face din Rusia o “putere suverană”, în timpul unei alocuţiuni adresate duminică partidului de guvernământ, primul său discurs de campanie înainte de alegerile prezidenţiale din martie 2024, potrivit Agepres.

“Rusia va fi o putere suverană şi autosuficientă, altfel nu va mai exista deloc”, a declarat Putin în faţa înalţilor oficiali ai partidului Rusia Unită reuniţi în congres pentru a-i susţine candidatura.

“Rusia nu poate, ca unele ţări, să renunţe la suveranitatea sa în schimbul câtorva cârnaţi şi să devină satelitul cuiva”, a spus el, într-o aparentă referire la Ucraina.

Acuzând Occidentul că urmăreşte “să obţină prăbuşirea economiei şi sferei sociale ruse”, el a cerut “forţelor patriotice” ale ţării să-şi unească eforturile în faţa “sarcinilor istorice” pe care le are Moscova.

“Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea, securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura noastră, valorile şi tradiţiile noastre”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, a cărui ţară este vizată de o serie de sancţiuni occidentale şi care şi-a trimis soldaţii să atace Ucraina în 2022, şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a candida pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în martie 2024.

Realegerea sa este certă, orice opoziţie reală fiind eradicată metodic în Rusia în ultimii ani.

Şeful Rusiei Unite, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, l-a asigurat duminică de faptul că partidul său “va face totul” pentru a sprijini candidatura lui Vladimir Putin.

El a salutat faptul că Rusia a fost “capabilă să reziste presiunii colosale” din partea Occidentului. “Răspunsul la acţiunile adversarilor noştri au fost rezistenţa şi unitatea societăţii ruse”, a spus el.

Potrivit fostului preşedinte, o victorie a lui Vladimir Putin în martie 2024 îi va permite “în sfârşit să se impună asupra forţelor care ameninţă securitatea şi suveranitatea” ţării.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora