Parlamentul din Ucraina a votat legea care permite folosirea canabisului în scop medical

spot_img
spot_img

Deputații ucraineni au votat pentru legalizarea utilizării canabisului în scop medicinal, după ce activiștii și susținătorii au cerut această măsură pentru a trata milioane de persoane, inclusiv soldați răniți în războiul cu Rusia.

Potrivit Reuters, proiectul de lege a fost susținut de 248 de parlamentari, a anunțat pe Telegram deputatul Yaroslav Zelezniak.

Vânzarea sau furnizarea de canabis pentru uz recreațional ar rămâne o infracțiune penală.

Mariia Mezentseva, un deputat care a promovat proiectul de lege în parlament, a declarat că 6 milioane de ucraineni au nevoie de canabis medical, inclusiv bolnavii de cancer, civilii cu tulburări de stres post-traumatic (PTSD) și soldații răniți.

Războiul lansat de Rusia în februarie 2022 a ucis zeci de mii de persoane, a distrus așezări și a alungat milioane de oameni din casele lor. Luptele continuă fără niciun semn că ar urma să se încheie.

Proiectul de lege trebuie să fie semnat de președintele Volodimir Zelenski, înainte de a deveni lege. Acesta ar urma să intre în vigoare abia după șase luni de la publicarea sa oficială.

Deputata din opoziție Iulia Timoșenko, prim-ministru între 2007 și 2010, s-a opus cu fermitate legislației, argumentând că utilizarea drogurilor în scop recreativ ar prolifera în Ucraina.

Legislația va impune controale stricte asupra producției de canabis medical, inclusiv supravegherea video 24 de ore din 24, accesibilă de către poliție, a producătorilor care vor trebui să dețină o licență, a declarat Zelezniak.

Medicamentele care conțin canabis medical ar fi disponibile doar pe bază de rețetă electronică, potrivit proiectului de lege, a spus el.

Recomandăm și ..

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

LIVE TEXT/ PIB-ul Ucrainei a crescut cu mai mult de 4% în ultimele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Război în Ucraina, ziua 870

UPDATE 22:15 PIB-ul Ucrainei a crescut cu 4,1% în ultimele șase luni, comparativ cu primele șase luni din 2023, cu o creștere de 1,1% în iunie, a raportat Ministerul Economiei de la Kiev pe 12 iulie. „În cursul lunii iunie, economia a funcționat în condiții dificile de întrerupere a energiei electrice. Cu toate acestea,...

Veneția vrea să mărească taxa care trebuia să-i sperie pe turiștii de o zi: „Un eşec total, oraşul este încă plin”

Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian Veneţia a avut doar un impact limitat asupra reducerii aglomeraţiei în oraşul lagună. Astfel, preţurile vor fi aproape sigur majorate anul viitor, a declarat vineri un politician care a condus proiectul.

Record absolut! S-a calificat în finala Wimbledon, după cea mai lungă semifinală din istoria competiției

Jucătoarea italiană de tenis Jasmine Paolini este prima finalistă a ediţiei din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon după ce a trecut joi, într-un meci maraton, de croata Donna Vekic, 2-6, 6-4, 7-6 (10/8).

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora