Cine l-a depășit pe Elon Musk și a ajuns cea mai bogată persoană din lume

spot_img
spot_img

S-a schimbat clasamentul celor mai bogați oameni de pe planetă. Bernard Arnault, șeful LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), are acum titlul de cea mai bogată persoană din lume, depășindu-l pe Elon Musk de la Tesla.

Averea netă a lui Arnault se ridică acum la uimitoarea sumă de 207,6 miliarde de dolari (191,5 miliarde de euro), depășind-o pe cea a lui Musk, de 204,7 miliarde de dolari (188,74 miliarde de euro), potrivit celei mai recente liste Forbes “Real-Time Billionaires List”, citată de Euronews.

Arnault a cunoscut o creștere extraordinară a averii săptămâna trecută, averea sa netă crescând cu 22,7 miliarde de dolari (20,9 miliarde de euro) într-o singură zi, vineri, ceea ce reprezintă un salt remarcabil de 12,3%.

De cealaltă parte, Elon Musk și-a văzut averea prăbușindu-se cu 18 miliarde de dolari (16,6 miliarde de euro) în ziua precedentă, marcând o scădere de 8,1% a valorii sale nete.

2023, un an record pentru LVMH

LVMH, puternicul producător de bunuri de lux, condus de Arnault, a înregistrat un an record în 2023.

Performanța conglomeratului în portofoliul său de mărci prestigioase, care include nume renumite precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany & Co. a înregistrat o creștere remarcabilă a veniturilor, ajungând la o sumă impresionantă de 86,2 miliarde de euro pentru întregul an.

Aceasta reprezintă o creștere substanțială de 13% față de cifrele din 2022, depășind semnificativ cele 85,74 miliarde de euro prognozate de analiști.

Cea mai substanțială creștere a veniturilor în cadrul grupului LVMH a fost observată în sectorul său de retail selectiv, care a înregistrat o creștere remarcabilă de 25% față de anul precedent.

Această creștere a fost atribuită performanțelor remarcabile ale Sephora și creșterii DFS, susținute de redresarea călătoriilor internaționale.

Profitul brut al LVMH a ajuns la 59,28 miliarde de euro, marcând o creștere de 9,4%, în timp ce profitul net a urcat la 15,2 miliarde de euro, înregistrând o creștere de 8% față de anul 2022.

Bernard Arnault, șeful LVMH, a declarat: “Deși rămânem vigilenți în contextul actual, intrăm în 2024 cu încredere, susținuți de mărcile noastre extrem de dorite”.

Miliardarul francez și-a exprimat, de asemenea, așteptările ca 2024 să fie un an inspirat și excepțional, subliniind participarea LVMH la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024.

Sentimentul pozitiv din jurul LVMH s-a reflectat în performanța bursieră a acestuia, acțiunile crescând cu 12,81%, la 773,10 euro, în urma anunțului. Această creștere substanțială a reprezentat cel mai mare salt de o zi din octombrie 2008, propulsându-l pe Arnault în vârful clasamentului mondial al averilor.

Tesla se confruntă cu probleme

De cealaltă parte a acestei ecuații a bogăției se află Tesla lui Elon Musk.

Gigantul vehiculelor electrice a raportat o creștere modestă de 3,5% a veniturilor din al patrulea trimestru 2023, ajungând la 25,2 miliarde de dolari (23,2 miliarde de euro), și un venit anual de 96,8 miliarde de dolari (89,3 miliarde de euro), în creștere cu 15% față de 2022.

Cu toate acestea, profitul brut al Tesla a înregistrat o scădere semnificativă de 15,3%, la 17,66 miliarde de dolari. În ciuda faptului că venitul net al Tesla a urcat vertiginos la 7,93 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro), marcând o creștere substanțială de 115%, această performanță excepțională s-a datorat în mare parte unui beneficiu fiscal unic de 5,75 miliarde de dolari.

Privind în viitor, Tesla a oferit o perspectivă prudentă pentru 2024, anticipând un an “dificil” pentru industria auto globală și proiectând o scădere “materială” a marjelor sale de profitabilitate.

Această perspectivă a determinat mai mulți analiști de pe Wall Street să își revizuiască în jos așteptările pentru Tesla, ceea ce a dus la retrogradarea acțiunilor.

În urma publicării rezultatelor, acțiunile Tesla au scăzut cu 12%, contribuind la coborârea lui Elon Musk pe locul al doilea în topul celor mai bogate persoane din lume.

The post Cine l-a depășit pe Elon Musk și a ajuns cea mai bogată persoană din lume appeared first on Omniapres.

MAI MULT OMNIAPRES

Recomandăm și ..

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

LIVE TEXT/ PIB-ul Ucrainei a crescut cu mai mult de 4% în ultimele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Război în Ucraina, ziua 870

UPDATE 22:15 PIB-ul Ucrainei a crescut cu 4,1% în ultimele șase luni, comparativ cu primele șase luni din 2023, cu o creștere de 1,1% în iunie, a raportat Ministerul Economiei de la Kiev pe 12 iulie. „În cursul lunii iunie, economia a funcționat în condiții dificile de întrerupere a energiei electrice. Cu toate acestea,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora