VIDEO Renato Usatîi: Guvernarea a pregătit o listă de persoane, cărora le retrage cetățenia moldovenească

spot_img

Declarația dură a organizației “Amnesty International” în raport cu autoritățile de la Chișinău este un semnal transmis de unii parteneri de dezvoltare, susține liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Asta după ce partenerii au aflat că guvernarea PAS a pregătit o listă cu peste 240 de persoane, cărora să le fie retrasă cetățenia moldovenească. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr!”.

„Ei au depus o listă, la o discuție privată cu unii consultanți de-ai lor, ei au dat 246 de oameni pentru retragerea cetățeniei. (…) Primii zece din listă sunt legați cu politica din Moldova”, a spus Usatîi.

Politicianul susține că unii parteneri de dezvoltare sunt șocați de modul în care conducerea Republicii Moldova dorește să „întărească democrația și valorile europene”.

„Intenția de a retrage cetățenia la sute de persoane seamănă a idiotism, dar cei de la putere sunt capabili de aceasta. Opoziția reală trebuie să acționeze urgent. Or, împotriva lor se poate acționa nu doar penal. Prin declarația “Amnesty International”, în contextul amendamentelor privind „trădarea de patrie”, partenerii de dezvoltare dau de înțeles că acțiunile celor din PAS sunt greșite”, a mai spus Usatîi.

După adoptarea amendamentelor la Codul Penal de către Parlamentul R. Moldova care redefinesc „trădarea de patrie”, Veaceslav Tofan, directorul executiv al Amnesty International Moldova, a declarat că modificarea Codului Penal al Republicii Moldova este alarmantă. Amnesty International i-a cerut Maiei Sandu să nu promulge aceste amendamente.

„Cerem Parlamentului să abroge această legislație și îl îndemnăm președintele țării să nu o promulge. Autoritățile moldovenești trebuie să se asigure că orice lege care restricționează dreptul la libertatea de exprimare, precum și orice măsuri de punere în aplicare a legislației în interesul securității naționale, respectă cerințele dreptului internațional al drepturilor omului privind legalitatea, legitimitatea, necesitatea și proporționalitatea, precum și principiul nediscriminării”, se arată în adresarea Amnesty International.

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora