VIDEO Alexandr Petkov: Pentru a crește volumul investițiilor, este necesară dezvoltarea infrastructurii

spot_img
spot_img

O serie de proiecte investiționale vor fi lansate în Bălți în viitorul apropiat. Acestea vor viza în principal investiții în inovații și parcuri tehnologice. Despre aceasta a vorbit primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov pentru ziarul local „SP”.

„Proiectele investiționale se vor referi, în primul rând, la inovații și parcuri tehnologice. Cred că până la sfârșitul verii, vom discuta mai multe proiecte cu investitori destul de serioși, în primul rând, locali”, a spus Petkov.

El a anunțat un important forum de afaceri la Bălți, în cadrul căruia primăria va prezenta atractivitatea orașului pentru investitori:

„În toamnă, în octombrie, planificăm un mare forum de afaceri la Bălți. Cred că vom surprinde chiar și Chișinăul cu amploarea cooperării. Și vom vorbi despre cât de atractiv este Bălțiul. Iar Bălțiul este cu adevărat atractiv. În condițiile actuale, atractivitatea orașului nostru crește în fiecare săptămână.

Totodată, edilul orașului a menționat că, pentru a crește volumul investițiilor, este necesară dezvoltarea infrastructurii, în primul rând, a drumurilor din interiorul orașului. Potrivit lui, Programul Național de Dezvoltare a orașului Bălți, aprobat de Guvern, nu ține cont de aceste aspecte.

„Poți desena orice pe hârtie. Pentru a atrage investiții, Bălțiul are nevoie de infrastructură de drumuri, canalizare, etc. Și astăzi avem perspective foarte bune. Trebuie să lucrăm în această direcție și lucrăm în această direcție”, a declarat Alexandr Petkov.

În opinia sa, majoritatea proiectelor care vor fi lansate în viitorul apropiat au fost rezultatul discuțiilor din cadrul Hramului orașului care a avut loc pe 22 mai:

„Aceste proiecte vor fi implementate datorită modului în care oaspeții noștri străini ne-au văzut la Ziua Orașului. Este foarte important că ei au putut face cunoștință cu orașul, deoarece majoritatea dintre ei, inclusiv reprezentanții Corpului Diplomatic de la Chișinău, nu știau că acest lucru este posibil”, a conchis primarul de Bălți.

The post VIDEO Alexandr Petkov: Pentru a crește volumul investițiilor, este necesară dezvoltarea infrastructurii appeared first on Omniapres.

MAI MULT OMNIAPRES

Recomandăm și ..

Renato Usatîi: Alexandr Stoianoglo trebuia să iasă la conferința de presă în calitate de candidat apolitic

“Modul în care Dodon a lansat invitația la negocieri privind candidatura lui Stoianoglo este la fel de ipocrit ca și invitația Maiei Sandu către partide la consultări privind referendumul”, afirmă liderul PN, Renato Usatîi. “Cu tot respectul pentru Alexandr Stoianoglo, dar ar fi fost corect dacă ar fi ieșit la conferința de presă și, în...

VIDEO Saloane goale, ferestre acoperite cu placaj, sânge pe pereți. Cum arată spitalul „Okhmatdyt” după atacul rusesc

Ucraina și Kievul încă își revin după atacul masiv cu rachete din 8 iulie. În trei zile, oamenii au strâns sute de milioane de grivne pentru a reconstrui spitalul de copii „Okhmatdyt” De exemplu, în doar 40 de ore au fost adunate 300 de milioane de grivne (mai mult de șapte milioane de dolari),...

Integrarea europeană, prioritară pe agenda băncilor centrale din R. Moldova și Ucraina

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu omologul său din Ucraina, Andriy Pyshnyy, aflat la Chișinău pentru a participa la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Un bărbat s-a înecat în apele râului Nistru, la Ștefan Vodă

Un bărbat a murit, după ce s-a dus la scăldat în râul Nistru. Tragedia a avut loc cu puțin timp în urmă, în localitatea Răscăieți, din raionul Ștefan Vodă, susțin sursele PulsMedia.MD.

CAMPANIE. Continuă să fie aduși organizat copii din țară la Președinție. Maia Sandu, președinta…

CAMPANIE. Continuă să fie aduși organizat copii din țară la Președinție. Maia Sandu, președinta țării: “În fiecare zi grupuri de copii din satele și orașele noastre vin în capitală să viziteze mai multe obiective turistice, fiind invitați și la Președinție, Guvern, Parlament. Când am ocazia, mă bucur să pot să-i salut și să le...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora