Premierul unei țări europene cere Occidentului să nu aplice standarde duble între Ucraina şi Gaza

spot_img
spot_img

Premierul spaniol Pedro Sanchez, care a devenit una dintre vocile cele mai critice ale UE la adresa Israelului, a cerut miercuri Occidentului de la Washington să nu aplice standarde duble războiului din Gaza, scrie AFP.

“Dacă le spunem cetăţenilor noştri că sprijinim Ucraina pentru că apărăm dreptul internaţional, trebuie să facem acelaşi lucru în legătură cu Gaza”, a declarat el în marja summitului NATO, în cadrul căruia liderii Alianţei au anunţat noi ajutoare pentru Kiev.

Premierul socialist a făcut apel la o “poziţie politică constantă” pe această temă, “fără standarde duble”.

“Trebuie să creăm condiţiile pentru o încetare imediată şi urgentă a focului”, a adăugat el, avertizând asupra riscului de escaladare la frontiera cu Libanul.

În ultimele luni, Spania s-a impus ca una dintre cele mai critice voci din cadrul UE faţă de guvernul lui Benjamin Netanyahu. Alături de Irlanda şi Norvegia, guvernul lui Pedro Sanchez a recunoscut statul Palestina la sfârşitul lunii mai, stârnind furia Israelului.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora