Vrei să slăbești? Adaugă prune uscate în dieta zilnică

spot_img

Prunele te pot ajuta în procesul de pierdere în greutate, pot îmbunătăți digestia, precum și menține sănătatea sistemului circulator și osos.

Pentru a te bucura pe deplin de gustul acestor fructe de vară pe tot parcursul anului, trebuie să le usuci. Prunele uscate sunt unul dintre cele mai populare și mai accesibile alimente pline de nutrienți benefici, de care corpul uman are nevoie. Și trebuie să mănânci doar 6 prune pe zi pentru a te bucura de toate beneficiile lor.

Prunele uscate saturează organismul cu potasiu: 100 de grame de prune uscate conțin 732 de miligrame de potasiu. Acest macromineral este esențial pentru organismul uman, deoarece joacă un rol important în funcționarea deplină a multor organe și sisteme și, de asemenea, previne dezvoltarea anumitor boli.

Potasiul reduce riscul de accident vascular cerebral, menține oasele sănătoase, promovează creșterea sănătoasă a mușchilor și poate chiar contribui la buna funcționare a sistemului nervos.

Se recomandă consumul a aproximativ 4700 de miligrame de potasiu pe zi. Prunele pot fi asociate cu alte alimente, cum ar fi legumele cu frunze verzi, bananele sau merele, pentru a satisface pe deplin nevoile de minerale ale organismului.

Prunele uscate previn anemia. Deficiența de fier în organism poate duce la anemie, care amenință cu complicații destul de grave pentru sănătate. Acestea includ oboseală severă, probleme cardiace sau pulmonare și probleme de sarcină.

Prunele sunt o sursă excelentă de fier, făcându-le unul dintre cele mai bune alimente pentru a preveni anemia și deficitul de fier.

Prunele îmbunătățesc digestia. Prunele sunt bogate în fibre, un element-cheie necesar pentru a susține o digestie sănătoasă. De exemplu, 100 de grame din acest fruct uscat conțin 9 grame de fibre solubile, adică aproape jumătate din necesarul zilnic.

În plus, prunele conțin sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale. Prin urmare, nu este recomandat să consumi mai mult de șase bucăți de fructe uscate pe zi, pentru a nu provoca diaree.

Prunele ajută în lupta împotriva excesului de greutate. Din nou, datorită conținutului ridicat de fibre, consumul de prune uscate ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că previne supraalimentarea și îți permite să controlezi cu succes greutatea corporală.

Prunele mențin oasele puternice și sănătoase. Cei care sunt predispuși la dezvoltarea osteoporozei, în special femeile și persoanele în vârstă, pot prezenta o scădere a densității minerale osoase. Datorită conținutului ridicat de micro și macro elemente, utilizarea prunelor uscate ajută la menținerea sănătății sistemului osos, inclusiv în timpul menopauzei.

Prunele scad tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este uneori complet asimptomatică, dar crește semnificativ riscul de boli de inimă, boli de rinichi și alte patologii ale organelor și sistemelor. Cu toate acestea, nivelurile sale pot fi controlate prin consumul anumitor alimente, inclusiv prune uscate.

Prunele uscate pot fi combinate și cu alte tipuri de fructe uscate precum stafidele, caise uscate și curmale.

Prunele oferă organismului un plus de energie. Prunele ajută, în mod natural, la îmbunătățirea echilibrului vitaminelor. În primul rând, sunt o sursă excelentă de vitamina A, care este esențială pentru protejarea vederii și promovarea creșterii sănătoase.

În al doilea rând, conțin vitaminele C, K și B6, care sunt critice pentru sistemul imunitar, sănătatea generală a organismului și prevenirea anumitor boli. În plus, prunele sunt bogate în alți nutrienți importanți, cum ar fi cuprul și manganul.

În ciuda tuturor beneficiilor neîndoielnice ale prunelor uscate, acest produs nu este un panaceu pentru toate bolile. Consumul lor exclusiv este posibil numai după consultarea medicului.

Recomandăm și ..

Minciuna dăunează sănătății

Sinceritatea este dureroasă uneori pentru persoanele din jurul nostru, dar pentru noi este mult mai sănătoasă decît minciuna. Persoanele care spun lucrurilor pe nume au o sănătate fizică şi psihică mai bună decît cele care obişnuiesc să mintă, potrivit cercetătorilor Universităţii din Notre Dame, Indiana...

Cercetător: Grecii antici au prezis apariția roboților 

Istoricul Adrienne Major de la Universitatea Stanford, Dr. Adrienne Major, a lansat noua sa carte, Gods and Robots, în care susține că grecii antici au prezis în miturile lor apariția roboților și a altor inovații tehnologice. Profesorul Major susține că miturile lui Hefaistos conțin predicții...

Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia

Dacă ești copleșit de idei despre cum să conduci o întreprindere, un oraș sau chiar mai mult - un stat, arătați-mi familia ta. Lasă-mă să văd măcar o dată cum ai făcut ordine între cel puțin trei-patru persoane. Cît de fericită este soția ta, cît...

Oamenii de știință: controlul emoțiilor prelungește durata de viață

Controlul emoțiilor prelungește durata de viață, cred oamenii de știință britanici. Aceasta este concluzia la care au ajuns în rezultatul unui studiu la care au participat 6000 de voluntari. Colectînd și analizînd datele, oamenii de știință britanicii au descoperit că persoanele ccacapăstrează în mod constant...

În SUA, marea aduce la țărm sticle ciudate, care nu trebuie să le deschizi

Pe plajele din Texas au început să se găsească vase ciudate, cu un conținut neobișnuit, cunoscute sub numele de «sticlele vrăjitoarelor». Acestea sînt cu adevărat periculoase, dar nicidecum din cauza vrăjitoriei, transmite gismeteo.ro În vechime, aceste artefacte erau considerate o protecție destul de puternică împotriva vrăjitoriei...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora