New York apelează la capre pentru a curăţa buruienile din parcuri

spot_img

Caprele Charlie, Cowgirl, Mallomar şi Chico au ca misiune vara aceasta să mănânce buruienile care cresc pe stâncile secţiunii Forever Wild, o zonă naturală protejată şi un sanctuar de păsări din Riverside Park, transmite EFE.

Prezentarea acestor ierbivore cu rol de motocoase a avut loc vineri, la festivalul Goatham, care s-a desfăşurat în parcul care urmează să fie curăţat.

Participanţii le-au tratat pe rumegătoare ca pe adevărate staruri rock, făcând selfie-uri cu caprele şi încercând să se apropie cât mai mult de animale.

Marcus Caceres, unul dintre organizatorii evenimentului care lucrează pentru conservarea acestui parc, a declarat pentru EFE că scopul este ca aceste capre să mănânce speciile invazive care cresc în acea zonă în următoarele două luni şi jumătate.

“Ne este foarte greu să lucrăm în acel spaţiu pentru că este foarte accidentat, sunt mulţi copaci doborâţi, iederă otrăvitoare şi o mulţime de obstacole, ceea ce face foarte greu pentru personalul nostru să lucreze acolo (…) Am improvizat şi ne-am gândit să obţinem un ajutor suplimentar, de aceea am decis să aducem caprele să ne asiste”, a explicat el.

Caceres a subliniat că aceasta este totodată o modalitate foarte ecologică de curăţare a zonei, deoarece este evitată utilizarea pesticidelor, plus că animalele sunt şi foarte prietenoase.

“Caprele sunt foarte sociabile. Ne este chiar greu să le convingem să mănânce, pentru că preferă să interacţioneze cu cei care trec pe acolo”, declară Caceres.

Cât despre popularitatea de care se bucură caprele în New York, Caceres susţine că animalele au un “fun club”.

“(Capra) Mallomar este cu noi de trei sezoane. Şi face o treabă fantastică. Dar, în general, toate (caprele) sunt foarte prietenoase şi drăguţe. Şi fiecare dintre ele are personalitatea sa”, a continuat Caceres.

El a explicat că cele patru capre care au drept misiune curăţarea acestei părţi a New York-ului fac parte din Green Goat, organizaţie care oferă o nouă şansă caprelor şi oilor care au fost abandonate sau “s-au pensionat”.

De asemenea, el a remarcat că aceste animale sunt folosite pentru a mânca tot felul de plante invazive în diferite parcuri din New York, precum Prospect Park, din Brooklyn, şi Governors Island, situat pe această insulă la sud de Manhattan.

Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București

Cel mai scump oraș din lume este în Europa unde chiria este cu 340% mai scumpă decât în București, anunță Roimobil O singură persoană cheltuie lunar în jur de 1.500 de euro în acest oraș sau echivalentul a 7.899 de lei, fără chirie. Acest oraș este cu 167,7% mai scump...

Recomandăm și ..

Show total în Supercupa Spaniei

FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid cu 5-2 și a cucerit trofeul pentru a 15-a oară. Meciul s-a disputat la Jeddah, în Arabia Saudită.

Elveţia este gata să găzduiască o întâlnire între Trump şi Putin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului elveţian de Externe, Nicolas Bideau, a declarat că ţara sa este pregătită să organizeze o întâlnire la nivel înalt între preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dacă ambele părţi doresc acest lucru, relatează Ukrainskaia Pravda, care citează presa elveţiană.

Anul cultural 2024 a fost marcat de evenimente remarcabile

Întâlnirile cu valorile spirituale, participarea la evenimente, comunicarea cu oamenii care ne înnobilează viața prin spectacole, filme, creații muzicale sau opere de artă plastică au marcat anul cultural 2024. Am relatat în edițiile noastre despre unele dintre cele mai importante evenimente, iar în continuare ne vom referi doar la câteva noutăți ale anului cultural,...

Mel Gibson speră să filmeze anul viitor continuarea blockbusterului „Patimile lui Hristos”

Mel Gibson a vorbit despre continuarea mult amânată a blockbusterului biblic din 2004 „The Passion of the Christ”. La podcastul lui Joe Rogan, el a spus că producţia filmului - care a fost în dezvoltare cel puţin din 2016 - ar putea începe în 2026.

Drumul de intrare în satul Copanca pune la grea încercare șoferii și locuitorii

Nu a fost reparat din secolul trecut. Asta spun locuitorii din satul Copanca, raionul Căușeni, despre drumul din localitate care se află într-o stare deplorabilă, iar mașinile de mare tonaj cu greu pot circula. Localnicii spun că se bucură că nu este zăpadă, întrucât ar rămâne blocați în localitate.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

TELEX LIVE