Mai mulți roboți umanoizi au luat cuvântul în timpul unei conferințe, în Shanghai. Răspunsurile lor au uimit publicul

spot_img

Tehnologia viitorului a fost prezentată zilele acestea în orașul Shanghai, din China. În centrul atenției au fost roboții care funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale.

Ceva mai aproape de noi, adică la Geneva, mai mulţi roboţi umanoizi, dotați tot cu inteligenţă artificială, au luat cuvântul în timpul unei conferinţe. Răspunsurile lor au uimit audiența.

O demonstrație impresionantă de inovație – asta au avut în plan producătorii chinezi specializați în robotică, reuniți în Shanghai.

Cei mai buni reprezentanți ai industriei și-au prezentat noile modele, la care au lucrat cu pasiune mai bine de un an, având ca punct de pornire inteligența artificială.

Exponatele au fost variate: de la roboți folosiți în activități distractive, până la roboți utili în domeniul medical.

Unul, de exemplu, a fost construit în special pentru laboratoarele de cercetare. Pe viitor va avea un alt rol.

Zen Koh, cofondator companie „Fourier Intelligence”: „Robotul „GR-1” ar putea fi un asistent personal, ar putea fi un asistent de terapie sau poate fi un companion la domiciliu pentru persoanele în vârstă, care locuiesc singure”.

Mai nou, chinezii au creat propria lor versiune a programului ChatGPT.

Wu Hao, consultant în marketing pentru compania Baidu: „Credem că inteligența artificială este menită să ofere mult sprijin pentru dezvoltarea inteligenței industriale”.

China face, așadar, progrese impresionante în acest domeniu, dar ar putea rămâne în urmă față de Statele Unite, din cauza restricțiilor privind accesul la internet și la alte date.

În schimb, la Geneva a avut loc prima conferință a roboților cu inteligență artificială.

Jurnalist: „Ameca, cum am putea avea încredere în tine, pe măsură ce inteligența artificială se dezvoltă și devine mai puternică?”

Robot: „Încrederea se câștigă, nu se oferă. Pe măsură ce inteligența artificială se dezvoltă și devine mai puternică, cred că este important să construim încrederea prin transparență și comunicare între oameni și roboți”.

Jurnalist: „Cum știm că nu ne veți minți?”

Robot: „Nimeni nu poate ști vreodată asta cu siguranță, dar pot să promit că voi fi întotdeauna cinstită și sinceră cu voi”.

Întrebat despre capacitatea lor de a conduce lumea, pe viitor, un alt robot dezvoltat de o companie din Hong Kong, a dat următorul răspuns: „Roboţii umanoizi pot să conducă cu un nivel de eficienţă mai mare decât cel al liderilor umani. Noi nu avem aceleaşi prejudecăţi sau emoţii care pot uneori să afecteze adoptarea deciziilor şi putem să analizăm cu rapiditate mari cantităţi de date pentru a lua cele mai bune decizii”.

În timpul evenimentului s-a discutat despre necesitatea elaborării unor reguli care să garanteze că noile tehnologii sunt utilizate în scopuri benefice pentru omenire, cum ar fi combaterea foametei sau a schimbărilor climatice.

 

Recomandăm și ..

Parlamentul de la București a adoptat o rezoluție de susținere a avansării integrării europene a Moldovei: Ce alte state mai sunt vizate

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, marţi, cu majoritate de voturi, o rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest, informează caleaeuropeana.ro.

Parlamentul României a ADOPTAT o rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest

O rezoluţie privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei şi Balcanilor de Vest, a fost adoptat, astăzi, de Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului României, cu majoritate de voturi.

ANSP: Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 223 de cazuri de Covid și un deces provocat de infecție

Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 6443 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), majoritatea fiind la copii de până la 14 ani (64%). Din numărul bolnavilor 221 au fost spitalizați, informează Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Laura Codruța Kovesi, mesaj pentru Republica Moldova la EUROSFAT 2023: Trebuie să detectăm mai bine fraudele

Șefa Parchetului European, Laur Codruța Kovesi, a transmis un mesaj pentru Moldova în cadrul forumului EUROSFAT 2023. Oficiala a menționat că în următorii ani Moldova urmează să beneficieze de numeroase fonduri europene, însă autoritățile vor trebuie să aibă grijă să nu se producă fraude. Kovesi...

Expert: Guvernul R. Moldova se confruntă cu probleme majore în cea ce privește încasările bugetare, în special din TVA

Expertul în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, spune că în acest an, Guvernul Republicii Moldova se confruntă cu probleme majore în cea ce privește încasările bugetare, în special din TVA. Potrivit expertului economic, în anul curent,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora