Sondajele de opinie vor fi autorizate de CEC

spot_img
spot_img

Sondajele de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor, efectuate în perioada electorală, trebuie să obțină o autorizare din partea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Astfel, persoanele juridice de cercetare/sondare și/sau asociațiile obștești de profil înregistrate în Republica Moldova vor depune la Comisie o cerere, conform unui regulament.

Demersurile respective pentru autorizarea sondajelor de opinie pot fi depuse cel târziu cu 10 zile înainte de ziua alegerilor, în cazul alegerilor locale generale din acest an, până la 25 octombrie 2023.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, pot fi date publicității doar sondajele de opinii autorizate. Difuzarea și reflectarea rezultatelor sondajelor de opinii neautorizate se sancționează conform legislației.

Informațiile despre sondajele de opinie, autorizate de CEC, vor fi plasate pe pagina web oficială a instituției – www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

Recomandăm și ..

Editorialistul Alecu Reniţă:„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitatea de a proteja această democrație”

„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitate de a proteja această democrație. Noi înțelegm foarte clar că anumite slăbiciuni ale democrației sunt utilizate la maximum de serviciile secrete rusești, ” a declarat editorialistul Alecu Reniţă, deputat în Parlamentul 90 în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova....

38 de străini aflați în conflict cu legea solicită azil în Moldova. Recean: Profită de breșele din sistem pentru a rămâne la libertate

Cadrul normativ privind acodarea azilului în Republica Moldova va fi modificat, în contextul cetățenilor străini aflați în conflict cu legea care folosesc acest statut pentru a rămâne la libertate în țara noastră. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în urma unei ședinței cu reprezentanții mai multor instituții ale statutului. Premierul a menționat...

Imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, distribuite de Ministerul Apărării / Sarcină extrem de dificilă a echipajului – VIDEO

Ministerul Apărării publică, duminică, imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, în condiţii grele care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă.

"F1" – Primele imagini din filmul despre Formula 1 al lui Brad Pitt – VIDEO

Viitorul film al lui Brad Pitt, 60 de ani, regizat de Joseph Kosinski şi bazat pe lumea curselor de Formula 1, va fi lansat în cinematografe în 25 iunie 2025. Cu aproape un an înainte de lansarea sa, au fost prezentate primele imagini.

Diana Pavelescu: expertiză şi pasiune pentru vinuri la Unvinpezi.ro

Diana Pavelescu, Secretar General al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi, cu o experienţă de peste 15 ani în industria viticolă, a început colaborarea cu Unvinpezi.ro în martie 2020.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora