Igor Munteanu: ”Zona gri” nu ține doar de lumea rusă, ci și atunci când statul de drept este doar pentru cei aleși

spot_img

Liderul CUB, Igor Munteanu, declară că toată lumea dorește să iasă din ”zona gri”, însă această zonă ține nu este doar de lumea rusă, dar sunt și alte modalități de a ține o țară în ”zona gri”, zonă de subdezvoltare, o zonă în care instituțiile sunt extrem de fragile în care libertățile de bază, fundamentale, nu sunt respectate. 

Statul de drept este nu doar pentru cei aleși, cei care fac parte din guvernare, din partidul aflat la guvernare, aceasta, la fel este o formă de ”zonă gri”, mai spune Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Moldova este plină de injustiție, afirmă liderul CUB, Igor Munteanu, fost ambasador al țării noastre în SUA. El a precizat că partidele politice și societatea civilă trebuie să păstreze spiritul critic în adresa puterii, pentru a cere corectitudine.

Igor Munteanu, liderul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB). punctează:

1) Oamenii știu că justiție nu avem, iar adevărul umblă cu capul spart câtă vreme puterea se gândește doar la propria supraviețuire. Nu există niciun singur caz de condamnare și pedeapsă ispășită în ultimii 3 ani. Nu au fost recuperați banii din miliardul furat, iar oligarhii duc o viață înfloritoare și sub actualii. Se vorbește mult despre soluții ne-ordinare/ne-ortodoxe pe justiție, dar efectele imediate par a fi dezastruoase pentru reputația autorilor lor.

2). Unora la Chișinău le place să compare actuala guvernare cu a lui Mihail Saakashvili, dar efectul e total fals. Actualii nu au pe nimeni de calibrul lui Kaha Bendukidze, George Bokeria și alții, iar lipsa de rezultate este efectul ”castrării” guvernului de caractere puternice. În plus, dacă modelul Saakashvili ar fi fost atât de bun, ar fi trebuit să prevină revenirea oligarhului Bidzina Ivanishvili, iar dacă acesta a revenit totuși, înseamnă că modelul atât de dorit nu a fost bun.

3) În aceste alegeri locale, discursul guvernării PAS este în linii mari geopolitic, mizând pe o anumită ”exclusivitate” a relațiilor cu partenerii internaționali. Preferințele oamenilor sunt legate de autentica agendă locală; oamenii aleg oameni în care au încredere, nu icoane geopolitice și nici troglodiți în care și-au ucis speranțele. Lupta cu dezinformarea și agenții străini are sens doar atâta vreme cât instanțele judecă judecă aceste cauze și dau sentințe, iar dacă procesele trenează, publicul trăiește dezamăgirea și fatigue, declară Igor Munteanu.

Recomandăm și ..

Care sunt culorile care te pot ajuta să îți găsești dragostea

Dacă ești în căutarea cuiva special sau speri să-ți duci relația la nivelul următor, poate că ar trebui să-ți regândești ținuta. Asta nu înseamnă că ai nevoie de o schimbare de look sau de o revizuire a dulapului.

Soția lui Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, a fost otrăvită

Marianna Budanova, soția șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, a fost otrăvită, a declarat un reprezentant al agenției de informații militare (HUR) pentru The Kyiv Independent.

Ce s-a întâmplat cu Renato Usatîi? Anunță că urmează un tratament în Germania

Renato Usatîi anunță că urmează un tratament în Germania. Declarația a fost făcută de politician pe rețelele de socializare. Liderul „Partidului Nostru” a dezvăluit inițial că nu se află în țară. Ulterior, Renato Usatîi a menționat că din acest motiv nu a avut loc emisiunea...

Controale la companiile din țară: În unele încă se practică munca nedeclarată

25 de companii din Republica Moldova au folosit munca nedeclarată, iar 74 de persoane au fost depistate că muncesc la negru, dintre care doi minori. Este rezultatul mai multor controale desfășurate în perioada octombrie - noiembrie, a declarat directorul adjunct al Inspectoratului de Stat...

Îndemn de a denunța corupția în sistemul educațional

Moldovenii sînt îndemnați să nu tolereze corupția în sistemul de învățămînt și să denunțe cazurile la linia națională de anticorupție: 080055555. „Conform prevederilor articolului 135 a Codului educației, personalului didactic îi este interzis primirea de mijloace bănești și a bunurilor sub orice formă de la...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora