Partidul “ȘANSĂ” a contestat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale privind excluderea sa de la alegeri

spot_img
spot_img

Partidul “ȘANSĂ” a contestat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a nu-l admite la alegeri.

Judecătoria Chișinău, sectorul Rîșcani, a refuzat să examineze acest caz și l-a trimis la Curtea de Apel Chișinău.

„Deja doi judecători de la Curtea de Apel și-au retras participarea și refuză să examineze această acțiune. Se pare că nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru jocurile electorale murdare ale guvernării”, a remarcat președintele partidului “ȘANSĂ”, Alexei Lungu.

În acest caz, Curtea Supremă de Justiție va trebui să decidă cine va examina procesul partidului “ȘANSĂ”.

Partidul a informat deja organele electorale de nivelul al doilea din circumscriptii despre acțiunea lor și le-a cerut să suspende decizia Comisiei pentru Situații Excepționale până când instanța va decide, ceea ce, conform legii, suspendă automat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a exclude partidul.

„Aceasta înseamnă că nu se poate tipări „VOTAT” sau „RETRAS” pe buletinele de vot în dreptul partidului „ȘANSĂ””, a concluzionat Alexei Lungu.”

Recomandăm și ..

„Moldova Women Forum” are loc astăzi la Chișinău. Experte și sute de femei vor fi prezente la eveniment

Chișinăul găzduiește astăzi, 13 iulie 2024, a doua ediție a „Moldova Women Forum”, la care și-au anunțat prezența peste 300 de femei din Republica Moldova, dar și invitați și invitate de peste hotare.

Editorialistul Alecu Reniţă:„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitatea de a proteja această democrație”

„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitate de a proteja această democrație. Noi înțelegm foarte clar că anumite slăbiciuni ale democrației sunt utilizate la maximum de serviciile secrete rusești, ” a declarat editorialistul Alecu Reniţă, deputat în Parlamentul 90 în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova....

38 de străini aflați în conflict cu legea solicită azil în Moldova. Recean: Profită de breșele din sistem pentru a rămâne la libertate

Cadrul normativ privind acodarea azilului în Republica Moldova va fi modificat, în contextul cetățenilor străini aflați în conflict cu legea care folosesc acest statut pentru a rămâne la libertate în țara noastră. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în urma unei ședinței cu reprezentanții mai multor instituții ale statutului. Premierul a menționat...

Imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, distribuite de Ministerul Apărării / Sarcină extrem de dificilă a echipajului – VIDEO

Ministerul Apărării publică, duminică, imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, în condiţii grele care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora