ULTIMA ORĂ: Curtea Constituțională nu va examina sesizarea Curții de Apel Chișinău pe dosarul ȘANSA

spot_img

Curtea Constituțională declară inadmisibilă examinarea acestei sesizări, ridicată de reprezentantul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

„Curtea Constituțională a emis o decizie ce pare a fi una tehnică, dar în realitate reprezintă o mare victorie pentru partidul „ȘANSĂ”!” Astfel a reacționat președintele formațiunii politice Șansă, Alexei Lungu, după ce Curtea a declarat inadmisibilă examinarea sesizării Curții de Apel Chișinău privind dosarul „Șansă”.

Curtea constată că excepția de neconstituționalitate nu a fost ridicată de o victimă a unei pretinse încălcări a unui drept constituțional, ci dimpotrivă, autorul excepției este chiar o autoritate a puterii executive (Comisia pentru Situații Excepționale), care îi solicită Curții să verifice constituționalitatea unei norme adoptate de puterea legislativă, transmite Realitatea.md.

Totodată, autorul excepției precizează că această carență a normei contestate poate conduce la anularea măsurilor de urgență adoptate de puterea executivă, adică anularea deciziei de a scoate ȘANSA în afara legii.

Anterior, Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de Partidul „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, privind anularea înregistrării candidaților formațiunii în cursa electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Recomandăm și ..

A treia zi pe întuneric: 24 de localități rămân în continuare fără lumină

Încă 24 de localități din R. Moldova au rămas parțial sau în totalitate deconectate de la energia electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile, informează compania Premier Energy. Potrivit instituției, serviciile specializate continuă lucrările de realimentare cu energie electrică a consumatorilor afectați de...

ULTIMA ORĂ! Socialistul Iurie Popa a fost ales președinte al raionului Ocnița.

ULTIMA ORĂ! Socialistul Iurie Popa a fost ales președinte al raionului Ocnița.

Cinci școli au rămas închise marți, iar alte șase au desfășurat orele online, anunță MEC

Cinci instituții de învățământ general nu au activat marți, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, în urma condițiilor meteorologice din ultimele zile. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online, conform unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Instituțiile...

TRANSNISTRIA. 2024 a fost declarat în regiunea transnistreană “Anul valorilor familiale”.

TRANSNISTRIA. 2024 a fost declarat în regiunea transnistreană "Anul valorilor familiale".

Mașină, distrusă de flăcări în capitală

În dimineața zilei de astăzi, pompierii au fost solicitați să stingă o mașină cuprinsă de flăcări. Cazul a avut loc în capitală pe strada Contantin Vîrnav 13. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:59, notează Noi.md. La fața locului, pentru stingerea arderii a...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora