Adrian Lebedinschi: Socialiștii sunt deciși să nu facă coaliții în CMC

spot_img

Socialiștii sunt deciși să nu facă nicio coaliție politică în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Declarația aparține deputatului Adrian Lebedinschi, care își va prelua curând mandatul de consilier municipal.

Deși a spus că este o decizie definitivă, Lebedinschi a dat de înțeles că lucrurile s-ar putea schimba, în funcție de ofertele care vor veni din partea altor fracțiuni în CMC, transmite tv8.md.

„Noi o să discutăm cu toții. Mergem în ședință și o să vedem situația. Totul depinde de planul pe următorii patru ani, cum văd ei inclusiv implicarea colegilor noștri în proiecte. Dacă noi o să fim marginalizați, o să fim în opoziție”, a punctat Lebedinschi.

De altfel, ideea este împărtășită și de deputatul PAS Vitalie Jacot, în opinia căruia, o coaliție în CMC ar fi practic inutilă, atât timp cât orice proiect de decizie poate stârni divergențe între facțiuni.

Însă, fostul deputat democrat Nicolae Ciubuc are o altă părere. El crede că refuzul de a crea o coaliție este în defavoarea cetățeanului.

„Eu nu cred că ei nu conștientizează problemele care sunt la Primărie și nu vor merge la o eventuală coalizare în vederea depășirii unei eventuale crize. În eventualitatea în care va lipsi un consens la nivel de consiliu, probabil toate show-urile care erau pe timpuri în Parlament o să le vedem în Consiliu”, a spus Ciubuc.

TV8.md reamintește că Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ales după scrutinul din 5 noiembrie, va fi reprezentat de șapte formațiuni politice. Cel puțin asta indică datele preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre:

  • MAN – 33,15% (20 de mandate);
  • PAS – 32,80% (20 de mandate);
  • PSRM – 9,68% (6 mandate);
  • PCRM – 4,46% (2 mandate);
  • Partidul „Renaștere” – 2,65% (1 mandat);
  • Platforma DA – 2,55% (1 mandat);
  • Partidul Nostru – 1,72% (1 mandat).

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora