Adrian Lebedinschi: Socialiștii sunt deciși să nu facă coaliții în CMC

spot_img

Socialiștii sunt deciși să nu facă nicio coaliție politică în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Declarația aparține deputatului Adrian Lebedinschi, care își va prelua curând mandatul de consilier municipal.

Deși a spus că este o decizie definitivă, Lebedinschi a dat de înțeles că lucrurile s-ar putea schimba, în funcție de ofertele care vor veni din partea altor fracțiuni în CMC, transmite tv8.md.

„Noi o să discutăm cu toții. Mergem în ședință și o să vedem situația. Totul depinde de planul pe următorii patru ani, cum văd ei inclusiv implicarea colegilor noștri în proiecte. Dacă noi o să fim marginalizați, o să fim în opoziție”, a punctat Lebedinschi.

De altfel, ideea este împărtășită și de deputatul PAS Vitalie Jacot, în opinia căruia, o coaliție în CMC ar fi practic inutilă, atât timp cât orice proiect de decizie poate stârni divergențe între facțiuni.

Însă, fostul deputat democrat Nicolae Ciubuc are o altă părere. El crede că refuzul de a crea o coaliție este în defavoarea cetățeanului.

„Eu nu cred că ei nu conștientizează problemele care sunt la Primărie și nu vor merge la o eventuală coalizare în vederea depășirii unei eventuale crize. În eventualitatea în care va lipsi un consens la nivel de consiliu, probabil toate show-urile care erau pe timpuri în Parlament o să le vedem în Consiliu”, a spus Ciubuc.

TV8.md reamintește că Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ales după scrutinul din 5 noiembrie, va fi reprezentat de șapte formațiuni politice. Cel puțin asta indică datele preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre:

  • MAN – 33,15% (20 de mandate);
  • PAS – 32,80% (20 de mandate);
  • PSRM – 9,68% (6 mandate);
  • PCRM – 4,46% (2 mandate);
  • Partidul „Renaștere” – 2,65% (1 mandat);
  • Platforma DA – 2,55% (1 mandat);
  • Partidul Nostru – 1,72% (1 mandat).

Recomandăm și ..

,,S-a dorit denigrarea imaginii Republicii Moldova”. Poliția a anunțat cine ar fi moldoveanul care a desenat stelele lui David pe mai multe clădiri din Paris

Unul dintre cetăţenii moldoveni care au fost implicaţi în desenarea stelei lui David pe mai multe clădiri din Paris, Franța, ar fi aceeași persoană care anterior a fost implicată în acțiuni de huliganism și destabilizare dirijate de grupul „Șor”.

Şi-a aflat SENTINŢA. Un bărbat de 55 de ani, condamnat la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat

Un bărbat de 55 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor și huliganism agravat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

💡24 de localități din R. Moldova rămân în continuare fără electricitate

💡24 de localități din R. Moldova rămân în continuare fără electricitate

Soția șefului GUR ar fi fost otrăvită cu metale grele: Marianna Budanova, internată în spital

Mariana Budanova, soția șefului Serviciului de informații militare al Ucrainei (GUR), Kyrylo Budanov, a fost otrăvită. Declarațiile au fost făcute de surse din cadrul serviciului secret pentru publicațiile ucrainene Babel și Kyiv Independent, scrie hotnews.ro.

Cinci școli din țară, închise și astăzi, din cauza lipsei de curent: Alte 6 instituții de învățământ au desfășurat lecțiile în regim online

Cinci instituții de învățământ general nu au activat astăzi, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora