Viktor Orban: Uniunea Europeană trebuie schimbată nu abandonată

spot_img

Ungaria trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles, a declarat sâmbătă premierul Viktor Orban la congresul Fidesz, adăugând că Uniunea Europeană trebuie schimbată mai degrabă decât abandonată.

Orban a reiterat opoziția guvernului său față de începerea discuțiilor cu Ucraina cu privire la aderarea acesteia la UE.

„Corectarea promisiunii greșite (de la Bruxelles) de a începe discuțiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE”, a spus Orban.

Orban, care a fost blocat într-o dispută cu Bruxelles-ul cu privire la fondurile UE înghețate, a declarat săptămâna aceasta că strategia UE de a trimite bani și ajutor militar Ucrainei a eșuat și că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kievul.

Ucraina, care a solicitat să adere la UE la câteva zile după invazia Rusiei din februarie 2022, consideră aderarea drept o prioritate de vârf. Problema începerii discuțiilor de aderare va fi pe ordinea de zi la un summit UE luna viitoare.

Decizia de a invita Ucraina să înceapă discuțiile de aderare la summit este „în pericol”, a declarat vineri un înalt oficial al blocului, citând rezistența maghiară care ar putea obstrucționa unanimitatea a 27 de țări UE drept unul dintre motive.

Guvernul Orban face un sondaj la nivel național care îi întreabă pe cetățenii ungari dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei sau să îi acorde calitatea de membru.

„Vom rezista ideilor nebunești ale birocraților de la Bruxelles, invaziei migranților, propagandei de gen și vom rezista iluziilor legate de război (din Ucraina) și de aderarea nepregătită a Ucrainei la UE”, a spus Orban.

Recomandăm și ..

Situația pe drumurile naționale: La Căinari, Criuleni și Ștefan Vodă se înregistrează condiții dificile de circulație

În prezent, circulația pe toate drumurile publice naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Despre aceasta anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). „Echipele noastre de drumari depun eforturi susținute în desfășurarea lucrărilor de deszăpezire, combaterea lunecușului, răspândirea materialului antiderapant și lărgirea părții carosabile, pentru...

1 deces din cauza COVID-19 și 223 de cazuri noi de coronavirus, înregistrate în Republica Moldova

6443 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, majoritatea fiind la copii de până la 14 ani, au înregistrate în perioada 20-26 noiembrie 2023.

Elevii din 5 școli nu au mers nici marți la școală. Alte 6 instituții din Moldova au făcut lecțiile online 

Cinci instituții de învățământ general din Republica Moldova nu au activat, pe 28 noiembrie, din cauza întreruperii energiei electrice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării. Alte șase școli, potrivit Ministerului, au desfășurat lecțiile în regim online. Ministerul Educației a declarat că...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

O minoră din Drochia a dispărut din luna octombrie și este de negăsit. Familia și poliția o caută

Oamenii legii solicită suportul cetățenilor în vederea depistării unei fete de 15 ani din satul Popeștii de Jos, raionul Drochia. Potrivit informațiilor, minora a părăsit domiciliul la 18 octombrie curent și până la moment nu se cunoaște locul aflării acesteia. Semnalmente: înălțimea – 1,50 m, corpolență...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora