Alexei Lungu: Partidul “Șansă” nu recunoaște rezultatele alegerilor locale și decizia CSE de a retrage toți candidații formațiunii

spot_img
spot_img

Alexei Lungu, președintele partidului ”Șansă”, declară că așa-numitele „alegeri” au devenit pentru întreaga țară o farsă, o scenă ridicolă, lipsită de voința și de decizia poporului. 

Falsificările și manipulările din partea puterii actuale vor rămâne în istoria Moldovei ca o pată rușinoasă asupra “statului democratic” care visează la Uniunea Europeană, dar se scufundă în corupție și ilegalități, mai declară Alexei Lungu.

Sandu și carnavalul său politic în persoana PAS au suferit un eșec. Sprijinul lor s-a prăbușit, neputând câștiga în nicio municipalitate. Încercările de a scoate partidul “ȘANSĂ” din alegeri nu fac altceva decât să confirme frica lor față de politicienii independenți. Prezența scăzută la vot în întreaga țară, de exemplu, în Chioselia Rusă, unde au votat doar doi oameni, arată clar opinia publică – nu are sens să votezi atunci când nu ai nicio opțiune.

Grosu poate să se laude cu victoria partidului galben, dar mai bine ar povesti despre numeroasele încălcări comise în aceste alegeri. Victoria PAS-ului? Este o victorie a haosului și a obrazniciei. Dar știm: cine râde la urmă râde cel mai bine.

Noi nu renunțăm și continuăm lupta. La mijloc este viitorul țării noastre și al cetățenilor săi. Nu îi vom dezamăgi pe cei care cred în noi. Protestul referitor la excluderea partidului “ȘANSĂ” este deja la Curtea de Apel. Indiferent dacă judecătorii încearcă să se eschiveze de responsabilitate, ei vor fi obligați să examineze acest caz, mai declară Alexei Lungu.

Am depus 35 de plângeri în Moldova privind încălcările drepturilor partidului “ȘANSĂ” și a candidaților săi. Procesul este deja la Curtea de Apel și la Curtea Supremă de Justiție. Și dacă va fi nevoie, vom merge până la CEDO. Este timpul să scoatem gunoiul din casa noastră, din parlament, din Moldova. Acești politicieni corupți nu își au locul aici!, mai transmite Alexei Lungu, președintele partidului ”Șansă”.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora