Din data de 1 decembrie, grădinițele vor implementa Meniul model unic

spot_img
spot_img

Primăria Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP.

Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină), unde vor fi incluse calorii, proteine, lipide, glucide.

Menționăm că, Meniul model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătăţii, fiind întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) din cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști, reprezentanți ai ANSP și CSP.

Domeniul alimentației în grădinițele din capitală este o prioritate pentru APL Chișinău, astfel la elaborarea meniurilor se ține cont de sănătatea copiilor chiar de la vârste fragede.

Implementarea unui meniu echilibrat în instituțiile de educație timpurie are rolul de a contribui la formarea unor practici alimentare benefice și la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Recomandăm și ..

Renato Usatîi: Alexandr Stoianoglo trebuia să iasă la conferința de presă în calitate de candidat apolitic

“Modul în care Dodon a lansat invitația la negocieri privind candidatura lui Stoianoglo este la fel de ipocrit ca și invitația Maiei Sandu către partide la consultări privind referendumul”, afirmă liderul PN, Renato Usatîi. “Cu tot respectul pentru Alexandr Stoianoglo, dar ar fi fost corect dacă ar fi ieșit la conferința de presă și, în...

VIDEO Saloane goale, ferestre acoperite cu placaj, sânge pe pereți. Cum arată spitalul „Okhmatdyt” după atacul rusesc

Ucraina și Kievul încă își revin după atacul masiv cu rachete din 8 iulie. În trei zile, oamenii au strâns sute de milioane de grivne pentru a reconstrui spitalul de copii „Okhmatdyt” De exemplu, în doar 40 de ore au fost adunate 300 de milioane de grivne (mai mult de șapte milioane de dolari),...

Integrarea europeană, prioritară pe agenda băncilor centrale din R. Moldova și Ucraina

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu omologul său din Ucraina, Andriy Pyshnyy, aflat la Chișinău pentru a participa la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Un bărbat s-a înecat în apele râului Nistru, la Ștefan Vodă

Un bărbat a murit, după ce s-a dus la scăldat în râul Nistru. Tragedia a avut loc cu puțin timp în urmă, în localitatea Răscăieți, din raionul Ștefan Vodă, susțin sursele PulsMedia.MD.

CAMPANIE. Continuă să fie aduși organizat copii din țară la Președinție. Maia Sandu, președinta…

CAMPANIE. Continuă să fie aduși organizat copii din țară la Președinție. Maia Sandu, președinta țării: “În fiecare zi grupuri de copii din satele și orașele noastre vin în capitală să viziteze mai multe obiective turistice, fiind invitați și la Președinție, Guvern, Parlament. Când am ocazia, mă bucur să pot să-i salut și să le...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora