Victor Parlicov: Noi nu am introdus sancțiuni împotriva gazului din Federația Rusă

spot_img
spot_img

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, admite din nou că din luna mai Republica Moldova ar putea procura din nou gaze rusești de la Gazprom, dacă acestea vor fi mai ieftine.

Declarația a fost făcută la postul public de TV. Totodată, Parlicov a precizat că Republica Moldova nu a introdus sancțiuni în raport cu gazul rusesc.

„Noi nu am introdus sancțiuni împotriva gazului rusesc sau ceva de genul acesta. Nu există o decizie politică că noi nu vom lua gaze naturale din Federația Rusă. Altceva că noi anul trecut nu am luat gaze de la Gazprom pentru că erau mai scumpe și nu are rost să cumpărăm mai scump, când putem lua mai ieftin pe piața Internațională”, a declarat Victor Parlicov.

Amintim că, luni și șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat la o emisiune de la TV8 că malul drept al Nistrului ar putea reveni la gazul rusesc în această primăvară.

Republica Moldova a renunțat la gazul rusesc de la sfârșitul anului 2022 și s-a reorientat pe piețele din vest, după ce Gazporm a redus cantitatea livrată Chișinăului la 5,7 milioane metri cubi/zi. Întreaga cantitate de metan a fost redirecționată către partea stângă a Nistrului în schimbul energiei electrice.

The post VIDEO Victor Parlicov: Noi nu am introdus sancțiuni împotriva gazului din Federația Rusă appeared first on Omniapres.

MAI MULT OMNIAPRES

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora