Viktor Orban a venit cu un mesaj categoric pentru Kiev și Occident: “Nu vrem să ne vărsăm sângele pentru Ucraina!”

spot_img
spot_img

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sâmbătă, pe Insula Margareta, în discursul adresat participanţilor la “Marşul pentru pace”, că maghiarii nu vor să îşi “verse sângele pentru Ucraina”.

“Vrem să dăm sânge maghiar pentru Ucraina? Nu vrem! Nu vom merge la război şi nu vom muri pentru alţii pe tărâm străin”, a spus Orban, citat de MTI.

“Acesta este adevărul ungurilor”, iar acum sarcina dumneavoastră este să transformaţi “adevărul ungurilor în adevăr european”, a adăugat șeful guvernului de la Budapesta.

Viktor Orban a subliniat că singurul antidot la război este pacea, iar misiunea partidelor de guvernământ este să păstreze Ungaria ca “insulă a păcii”.

“Evitarea războiului şi păstrarea Ungariei ca insulă a păcii, aceasta este misiunea noastră”, a mai afirmat liderul de la Budapesta.

El a spus, de asemenea, că în spatele războaielor mondiale se află răul şi a făcut apel să nu i se cedeze. “A sosit timpul exorcizării”, a precizat şeful executivului de la Budapesta.

“Fie câştigăm noi, fie ei. Nu există a treia cale, doar al treilea război mondial. Să-i arătăm lui Soros şi companiei sale unde locuieşte Dumnezeul ungurilor!”, a declarat Viktor Orban, adresându-se alegătorilor.

Un vot pentru Fidesz-KDNP, astăzi, salvează vieţi, “numai aşa putem evita războiul” dacă alegătorii din Ungaria sprijină guvernul, a adăugat el.

“Dacă forţele politice de stânga câştigă, este doar o chestiune de timp până când războiul ne va ajunge, deoarece susţinătorii războiului şi-au pierdut raţiunea, sunt ameţiţi, vor să învingă Rusia, aşa cum au încercat în Primul şi în Al Doilea Război Mondial, ba chiar sunt gata să se confrunte cu întregul Est”, a mai spus Viktor Orban.

Mesajul lui Orban pentru maghiarii din Ucraina

Premierul a transmis salutări şi a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu pentru maghiarii din Ucraina Subcarpatică, care de doi ani, în umbra ororilor războiului, privaţi de drepturi şi vulnerabili, aşteaptă sfârşitul conflictului armat.

“Vă dorim perseverenţă, suntem alături de voi, ne gândim la voi şi vă încurajăm! Nu este departe ziua când soarta voastră se va schimba în bine”, a spus liderul maghiar.

De asemenea, a transmis salutări şi urări de însănătoşire lui Robert Fico, “prim-ministrul propace al Slovaciei”.

“Robert Fico a fost împuşcat pentru că a susţinut pacea, aproape că şi-a dat viaţa pentru pace, dar este puternic, nu este genul de om care să se lase eliminat. Prim-ministrul slovac se va întoarce şi Slovacia, împreună cu Ungaria, va lupta pentru pace”, a declarat Viktor Orban.

Orban a mai declarat că partidele de guvernământ trebuie să câştige alegerile europene astfel încât birocraţii de la Bruxelles “de frică să deschidă porţile oraşului” în faţa lor şi să plece “în grabă din birourile lor”.

Recomandăm și ..

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

LIVE TEXT/ PIB-ul Ucrainei a crescut cu mai mult de 4% în ultimele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Război în Ucraina, ziua 870

UPDATE 22:15 PIB-ul Ucrainei a crescut cu 4,1% în ultimele șase luni, comparativ cu primele șase luni din 2023, cu o creștere de 1,1% în iunie, a raportat Ministerul Economiei de la Kiev pe 12 iulie. „În cursul lunii iunie, economia a funcționat în condiții dificile de întrerupere a energiei electrice. Cu toate acestea,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora