PSRM va boicota referendumul pentru integrarea în UE

spot_img
spot_img

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va boicota referendumul din toamnă, pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de către deputatul BCS, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră cu Mariana Rață” de la TV8.

Potrivit politicianului, referendumul este unul ilegal, deoarece legislația electorală a fost modificată în an electoral. Mai mult, deputatul consideră că referendumul este un instrument electoral pentru președinta Maia Sandu, pentru a cîștiga alegerile prezidențiale.

„Poziția PSRM o vom anunța după data de 8-10 iulie, cînd o să avem Consiliul Republican și împreună cu colegii deja vom anunța poziția public. În opinia noastră, la moment, de fapt nu este o noutate, acest referendum a fost inițiat ilegal. Legislația electorală a fost modificată în an electoral, ceea ce este o încălcare a legii și recomandărilor Consiliului Europei. Noi considerăm că acest referendum nu este despre integrarea europeană, dar este un instrument electoral pentru doamna Maia Sandu pentru alegerile prezidențiale. Nu poate avea loc acest referendum în ziua alegerilor prezidențiale, de aceea noi nu considerăm acest referendum legitim. Și pe motiv că R. Moldova abia începe negocierile cu UE, iar acest referendum urmează să aibă loc atunci cînd am trecut de negocieri. Asta înseamnă că cel mai probabil vom boicota acest referendum pe motiv că este o ilegalitate”, a declarat Vlad Batrîncea.

Recomandăm și ..

Fostul guvernator al Băncii Naționale, Arcadie Albul, s-a stins din viață; Mesajul BNM

Banca Națională a Moldovei anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a domnului Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 - 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar.

Renato Usatîi: Alexandr Stoianoglo trebuia să iasă la conferința de presă în calitate de candidat apolitic

“Modul în care Dodon a lansat invitația la negocieri privind candidatura lui Stoianoglo este la fel de ipocrit ca și invitația Maiei Sandu către partide la consultări privind referendumul”, afirmă liderul PN, Renato Usatîi. “Cu tot respectul pentru Alexandr Stoianoglo, dar ar fi fost corect dacă ar fi ieșit la conferința de presă și, în...

VIDEO Saloane goale, ferestre acoperite cu placaj, sânge pe pereți. Cum arată spitalul „Okhmatdyt” după atacul rusesc

Ucraina și Kievul încă își revin după atacul masiv cu rachete din 8 iulie. În trei zile, oamenii au strâns sute de milioane de grivne pentru a reconstrui spitalul de copii „Okhmatdyt” De exemplu, în doar 40 de ore au fost adunate 300 de milioane de grivne (mai mult de șapte milioane de dolari),...

Integrarea europeană, prioritară pe agenda băncilor centrale din R. Moldova și Ucraina

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu omologul său din Ucraina, Andriy Pyshnyy, aflat la Chișinău pentru a participa la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

Un bărbat s-a înecat în apele râului Nistru, la Ștefan Vodă

Un bărbat a murit, după ce s-a dus la scăldat în râul Nistru. Tragedia a avut loc cu puțin timp în urmă, în localitatea Răscăieți, din raionul Ștefan Vodă, susțin sursele PulsMedia.MD.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora