Petkov: Troleibuzele din Bălți s-ar putea să nu mai circule

spot_img
spot_img

Din cauza sabotajului consilierilor PSRM, PAS și ai lui Grigorișin, troleibuzele din Bălți s-ar putea să nu mai circule, susține primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov

Direcția troleibuze din Bălți s-ar putea confrunta cu dificultăți financiare serioase începând cu luna septembrie a acestui an din cauza sabotajului unor consilieri municipali care acționează la indicațiile lui Maxim Moroșan. Despre aceasta au vorbit miercuri primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, și viceprimarul pentru probleme financiare, Ghenadi Șmulschi.

„Pentru că acești oameni, care se numesc consilieri municipali, conduși de Moroșan, care comandă toată această brigadă, au considerat că tariful ar trebui lăsat la fel. /…/ Și trebuie să știm cu toții că astăzi în Chișinău tariful este de 6 lei, iar asta nu rezolvă problema. La Bălți, tariful constituie 4 lei, avem mult mai mulți beneficiari de înlesniri decât la Chișinău, și problema nu se rezolvă sigur”, a spus primarul.

Potrivit datelor oferite de viceprimarul Ghenadi Șmulschi, până în prezent, Direcția troleibuze nu a primit 16 milioane de lei, iar alte 12 milioane de lei sunt datorii acumulate din 2023.

„Iar la 1 septembrie, există pericolul că Direcțial municipală de troleibuze se va opri, iar cu 4 luni înainte de sfârșitul anului, troleibuzele nu vor mai efectua transport de pasageri”, a declarat viceprimarul.

A fost remarcat faptul că odată cu livrarea noilor troleibuze problema nu va fi rezolvată, ci, dimpotrivă, se poate agrava.

„Nimeni nu a spus până acum că noile troleibuze pentru oraș vin cu anumite condiții. Iar una dintre principalele condiții a fost creșterea tarifelor și construcția drumurilor. Și asta nu eu am negociat. Astea sunt condițiile din contractul de credit. Iar cei care votează constant împotrivă, ei știu foarte bine acest lucru”, a subliniat primarul de Bălți, Alexandr Petkov.

El a menționat că, la fel ca și în cazul problemei gunoiului, create artificial, în problema transportului acești consilieri de asemenea urmăresc scopul de a crea haos în oraș:

„Scopul lor este să pună pe burtă Direcția Troleibuze, să creeze haos în gestionarea deșeurilor, astfel încât Bălțiul să se sufoce. Acesta este scopul lor. Dar noi vom face față acestei provocări. Situația este complet sub control”, a conchis primarul.

Recomandăm și ..

Scăderea numărului populației Republicii Moldova influențează negativ și dezvoltarea economică a țării, susțin analiștii

Populația Republicii Moldova continuă să scadă semnificativ. Conform datelor Biroului Național de Statistică, numărul locuitorilor s-a redus cu 69 de mii anul trecut, astfel încât la începutul acestui an au rămas 2.423.300 de persoane cu reședință obișnuită. Factorii care contribuie la această depopulare sunt multipli: migrația, sporul natural negativ și îmbătrânirea populației, afirmă experții....

Asasinarea liderului grupării Tottenham Turks, la Chișinău. Poliția britanică investighează teoria „răzbunării”

Liderul unei bande suspectate de a fi în spatele atacului armat din Dalston, în urma căruia o fetiță de nouă ani s-a aflat între viață și moarte, a fost asasinat în Moldova.

LIVE TEXT/ Bombardamente în regiunea Herson: o persoană a fost ucisă și alte șase au fost rănite. Război în Ucraina, ziua 871

UPDATE 11:00 Ca urmare a bombardamentelor rusești din 12 iulie, o persoană a fost ucisă și alte 6 au fost rănite în regiunea Herson, potrivit presei uraniene. Hromadske scrie că un localnic în vârstă de 94 de ani a fost ucis din cauza unui atac rusesc cu dronă asupra lui Beryslav. Rușii au aruncat...

Fostul guvernator al Băncii Naționale, Arcadie Albul, s-a stins din viață; Mesajul BNM

Banca Națională a Moldovei anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a domnului Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 - 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar.

Renato Usatîi: Alexandr Stoianoglo trebuia să iasă la conferința de presă în calitate de candidat apolitic

“Modul în care Dodon a lansat invitația la negocieri privind candidatura lui Stoianoglo este la fel de ipocrit ca și invitația Maiei Sandu către partide la consultări privind referendumul”, afirmă liderul PN, Renato Usatîi. “Cu tot respectul pentru Alexandr Stoianoglo, dar ar fi fost corect dacă ar fi ieșit la conferința de presă și, în...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora