Igor Munteanu susține că actuala guvernare folosește resurse administrative

spot_img

Președintele Partidului Politic „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare”, Igor Munteanu susține că actuala guvernare folosește resurse administrative și își depășesc atribuțiile de serviciu în campania electorală.

Munteanu spune că instituțiile statului sunt paralizate de către guvernarea actuală, lucru respins de Partidul Acțiune și Solidaritate.

În cadrul unei conferințe de presă, Igor Munteanu a prezentat un raport care urmează să fie expediat observatorilor internaționali veniți în țara noastră pentru monitoriza desfășurarea alegerilor dar și către partidelor din cadrul Parlamentului European.

„Aceste fapte vorbesc despre folosirea resurselor administrative într-un volum care depășește orice timp de imaginație. Aceste resurse administrative sunt folosite de partidul aflat la guvernare, de PAS. Acest raport va fi transmis tuturor partidelor europene din Parlamentul European, tuturor familiilor europene care ar dori să vadă în Republica Moldova un partener de nădejde”, a spus Munteanu.

Contactat de Moldova 1, purtătoarea de cuvânt al PAS, Adriana Vlas a afirmat că Partidului Acțiune și Solidaritate desfășoară o campanie corectă, cinstită și îndeamnă și celelalte partide să facă la fel.

Recomandăm și ..

(doc) Averea directorului SIS: Alexandru Musteața a primit, anul trecut, un salariu lunar de aproape 47 mii lei și s-a înoit cu o mașină de 296 mii lei

Directorul Serviciului Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a ridicat un salariu de peste 563 de mii de lei și a primit peste 111 de mii de lei diurne pentru deplasări, anul trecut. Datele au fost reflectate în declarația de avere și interese personale depusă la Agenția Națională de Integritate pentru 2024. Potrivit documentului, soția lui...

Ultima orǎ ..

Moldova, în zona de risc privind apa potabilă. Recean: aducem apă din Carpați

Republica Moldova are anual 500 de metri cubi de apă potabilă disponibili la fiecare locuitor, pe când norma constituie 1000 de metri cubi. Astfel, țara noastră se clasează în zona de risc, an de an. Problema a fost abordată în cadrul unei ședințe a Parlamentului. Potrivit lui Dorin Recean, nu există suficientă apă potabilă în Republica Moldova nici pentru necesități curente. „Avem stabilit un parteneriat, dezvoltăm proiecte concrete ca să aducem apă din Carpați, iar asta înseamnă că deja am subtraversat râul Prut și am început cu câteva raioane din vestul Moldovei”, a menționat Dorin Recean. Aceasta este una dintre cele...

Campionatele Europene de Haltere de la Chișinău, la final! Sportivii moldoveni au cucerit 13 medalii

Campionatele Europene de Haltere de la Chișinău s-au încheiat. Ultima sportivă din Republica Moldova a fost Anastasia Cîlcic, care s-a clasat pe locul 7 în concursul categoriei de greutate +87 de kilograme. Competiția s-a desfășurat timp de 9 zile la Arean Chișinău, timp în care au concurat pentru medalii aproximativ 300 de sportivi din 42 de țări.

O biserică cu valoare istorică din raionul Drochia, în stare gravă: doar două liturghii în șase ani

Una dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Moldova, se află într-o stare avansată de degradare. Deși are o istorie impresionantă și o valoare simbolică profundă pentru comunitate, locașul este astăzi folosit aproape exclusiv pentru slujbele de înmormântare. Cu o vechime estimată de peste două secole, biserica riscă să se prăbușească dacă nu va fi restaurată în cel mai scurt timp, scrie tvn.md. „Această bisericuță, este una din cele mai vechi de pe teritoriul Moldovei și din datele găsite în registrul Eparhia Chișinăului, s-au găsit niște date precum că ea ar fi fost reparată la 1782, dar reparație, ea a...

Expoziție de artă conceptuală la Chișinău: Un apel pentru protejarea mediului prin sunetul albinelor și polenul florilor

Relația dintre natură și activitatea umană asupra ecosistemelor este explorată în cadrul unei expoziții de artă conceptuală, inaugurată la Muzeul Național de artă al Moldovei. Proiectul, inițiat de artiști vizuali din România și Republica Moldova este un strigăt de ajutor pentru protejarea mediului, deosebit de actual astăzi, când lumea este afectată de inundații, incendii de pădure și de secetă.

Cântece pascale, a treia zi de Paști la muzeu. Eveniment cu tradiții și folclor autentic

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, organizează, în Săptămână Luminată, sărbătoarea „A treia zi de Paști la muzeu”. Evenimentul, organizat tradițional de peste două decenii, adună în Casa Mare a muzeului prieteni, ansambluri și amatori de folclor, transmite IPN. Evenimentul va începe pe 22 aprilie la ora 11:00, cu un program de cântece pascale prezentat de ansamblurile folclorice, care vor întregi atmosfera de sărbătoare a învierii lui Hristos. „Inițiată încă la sfârșitul secolului trecut de un grup de etnografi ai muzeului, sărbătoarea cu genericul „A treia zi de Paști la muzeu”...

(video) Incident bizar în capitală: Un bărbat, surprins pe capota unei mașini, în plin trafic

Incident bizar în trafic. Un bărbat a fost surprins pe capota unei Toyota. Potrivit imaginilor video postate pe rețele, incidentul a avut loc pe strada Pușkin, iar la fața locului a intervenit o ambulanță.

Pensiunile turistice, pline de oaspeți și bucate alese în a doua zi de Paște

Forfotă mare astăzi la pensiunile din țară unde atât moldovenii cât și turiștii au sărbătorit a doua zi de Paște. După masa tradițională din prima zi, mulți moldoveni au ales să continue sărbătoarea în mijlocul naturii, alături de cei dragi. Pensiunile din zonele pitorești ale Moldovei au devenit adevărate locuri de refugiu și reuniune pentru familii întregi.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă