China interzice folosirea iPhone-urilor la serviciu de către angajaţi

spot_img
spot_img

Mai multe agenţii chineze şi companii susţinute de stat din toată ţara au cerut personalului să nu aducă la lucru iPhone-urile Apple şi alte dispozitive străine, a relatat vineri Bloomberg News, citând persoane familiare cu problema, transmite Reuters.

De peste un deceniu, China a încercat să reducă dependenţa de tehnologiile străine, solicitând firmelor afiliate la stat, cum ar fi băncile, să treacă la software-ul local şi promovând producţia autohtonă de cipuri semiconductoare.

Mai multe firme de stat şi departamente guvernamentale din cel puţin opt provincii au instruit angajaţii în ultima lună sau două să înceapă să foloseascămărci locale, se arată în articolul publicat de Bloomberg News.

Apple nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

În decembrie, firmele şi agenţiile mai mici din oraşele de nivel inferior din provincii precum Zhejiang, Shandong, Liaoning şi Hebei, care găzduieşte cea mai mare fabrică de iPhone din lume, au emis propriile directive verbale, se arată în raportul Bloomberg News.

Reuters a scris în septembrie că personalului din cel puţin trei ministere şi organisme guvernamentale i s-a spus să nu folosească iPhone-uri la locul de muncă.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora